Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Αλαλούμ με την επιστολή στους δανειστές - Πηγές του ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν τον πρωθυπουργό!


Ενα απίστευτο αλαλούμ έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την επιστολή... μετανοίας που θα πρέπει να στείλει η Αθήνα στους δανειστές σχετικά με το επίδομα στους συνταξιούχους και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλες μονομερείς ενέργειες.


Ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Βουλή ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αν έστειλε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστολή προς τους δανειστές.

 Ο πρωθυπουργός απάντησε πως δεν γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ομως, την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η επιστολή δεν έχει σταλεί στους δανειστές και πιθανότατα να μην αποσταλεί ούτε την Πέμπτη.

Αλλά και από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια επιστολή μέχρι ώρας και ίσως να έρθει στα χέρια τους αύριο. H όλη διαδικασία εξελλίσσεται σε θρίλερ καθώς από την επιστολή και τις δεσμεύσεις της Αθήνας θα κριθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, το να μη γνωρίζει ο πρωθυπουργός αν εστάλη είναι ένα θέμα...

Λίγη ώρα αργότερα πάντως, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε: 


«Προκειμένου να μην παίζουμε το μπρος-πίσω, ζητήθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Euro Working Group να μας τις στείλουν οι θεσμοί γραπτώς και με καθαρό τρόπο, ώστε να απαντήσουμε με αντίστοιχα καθαρό τρόπο. Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και θα απαντήσουμε».

«Ζητήσαμε να στείλουν ένα κείμενο που θα συμπυκνώνει τι θα ήθελαν να απαντηθεί. Περιμένουμε να το στείλουν» επισήμανε. Εκτίμησε εν συνεχεία, «φαντάζομαι πως θα το στείλει ο ESM, αύριο ίσως».

Δήλωσε ακόμα ότι δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού αν έστελνε η ελληνική πλευρά μία επιστολή «θα μπορούσαν να μας πουν δεν απαντάτε σε αυτό ή στο άλλο».
http://www.imerisia.gr/

το σκίτσο είναι του Θοδωρή ΜακρήΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.