Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο αήθης και ο ευήθεις




Η προσπάθεια του Τσίπρα να εξαγοράσει συνειδήσεις παραπέμπει σε θλιβερές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας όταν κυριαρχούσαν ο Τζουτζές και ο Δελαπατρίδης.
 Θυμίζουν τα ήθη των Πτωχοπροδρομικών της βυζαντινής εποχής – τον εθνικόν εκείνο ύμνο της κουτοπονηριάς και της παρακμής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τσίπρας προβαίνει σε αυτή την προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων ξεδιάντροπα. 
Προσβάλλει τους συνταξιούχους κατά ηρόσωπον, τον κάθε έναν προσωπικώς. Εκμεταλλεύεται τη φτώχεια που ο ίδιος (όπως και οι προκάτοχοί του) έχει δημιουργήσει, για να οδηγήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους στην εξευτελιστική θέση να λένε κι «ευχαριστώ» για το ξεροκόμματο.
Μόνον Τούρκος αγάς, που σου κάνει τη χάρη να μη σου ‘αρπάξει και τον γιο εκτός από την κόρη, θα φερόταν έτσι. Αυτά σε ηθικό επίπεδο, διότι σε λογικό είναι ακόμα πιο αισχρά. 
Ο Τσίπρας ελεώντας τους φτωχούς με 617 ψίχουλα εφάπαξ τους αρπάζει, περικόπτοντας το ΕΚΑΣ, εκατομμύρια ψίχουλα, for ever και αενάως.
Πρόκειται για ένα είδος πολιτικής τοκογλυφίας. Σου δίνω μια φορά 617 εκατομμύρια και θα μου δίνεις πίσω 421 εκατομμύρια κατ’ έτος για όσο ζεις.
Ιδιαίτερη αξία έχει ότι αυτή η απατεωνιά ολκής οδήγησε σε αμηχανία ή και σε αιδήμονα συνενοχή το σύνολο των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 
Ακόμα και το ΚΚΕ, για να μη φανεί «κακό» με τη «γενναιοδωρία» Τσίπρα, προσέθεσε την ψήφο του στα καμώματα των σμπίρων του Σόιμπλε.
Αν συνεχίσουμε έτσι, ο Τσίπρας σήμερα και ο κ. Μητσοτάκης αύριο θα μας δίνουν επίδομα ευήθειας.


 Στάθης – Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.