Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τα “ράσα”…

 

Η εξουσία λένε πως διαφθείρει και έχουν δίκιο. Εδώ και πολλούς αιώνες συμβαίνει το ίδιο και οι δικοί μας πολιτικοί, όχι μόνο δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά το επιβεβαιώνουν αυτό με πολύ πάθος και χωρίς φόβο.


Για να μπερδεύουν όμως τη μάζα και να τους ακολουθεί χειροκροτώντας τους, ή για να μένει ουδέτερη –καλού κακού-, φοράνε την ανάλογη ενδυμασία, στολή, φορεσιά, πες τε το όπως θέλετε και παίζουν το ρόλο τους.
Αυτό έκανε και η υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα. Φώναζε δικαίως πριν για τον άθλιο δρόμο που χάραζαν οι προηγούμενοι και τελικά, τι; Τον συνεχίζει με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο λόγω των συνθηκών που έχουν δυσκολέψει πολύ.
Ο Σύριζα έχει αγκιστρωθεί από νωρίς με την γλύκα της εξουσίας και έχει πάθει τη σχετική του αγκύλωση πια. Αγκύλωση από το πολύ σκύψιμο και είναι δύσκολο να μπορέσει να ξεφύγει από τη στάση που έχει επιλέξει να έχει. Περί της «στάσης», ρωτάτε τον κο Καμμένο, ξέρει αυτός τον αριθμό…
Φοράνε λοιπόν το ρούχο που τους βολεύει, κάθονται στις υπουργικές καρεκλίτσες τους και κομπάζουν για τον τρόπο που υπερασπίζονται το δίκαιο του λαού και το μέλλον χώρας.
 Βέβαια, οι θρόνοι που ακουμπούν το κουρασμένο –από τα πολλά ταξίδια για να μας σώσουν και από τα αλλεπάλληλα σκυψίματα– κωλαράκι τους είναι στο ρετιρέ και δεν ακούνε καλά τον κόσμο που φωνάζει από κάτω.
Είπαμε όμως, αυτοί είναι αλλιώς. Ξεχωρίζουν για την ειλικρίνεια και την τιμιότητα που τους διακατέχει εξ αριστερών, δεξιών, όπου τους κάτσει μωρέ τώρα. Για την ώρα παίζει το Bandiera Rossa σε συνδυασμό με το ….ψηλά κι αγνάντευε!
Μακάρι να είχαν την ίδια βιασύνη, πάθος και ζήλο στο να υπερασπίσουν σωστά τους Έλληνες απέναντι στα κοράκια, όπως έχουν με την υποτιθέμενη εξυγίανση του χώρου των ΜΜΕ. Με βοσκοτόπια και παρασκήνιο, βασικά στήνεις το δικό σου μαγαζάκι…
Να προσέχετε μη γλιστρήσετε με τα μεταξωτά βρακάκια που φοράτε και σεις γιατί κάθεστε αρκετά ψηλά και…
Τα ράσα – “ράσα” λοιπόν δεν κάνουν το Παπά και τον κάθε Παππά που τα φοράει, αλλά οι πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.