Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε...


Μεγαλώνουν καθημερινά τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Τσίπρα με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να τρέχουν με πολύ γρηγορότερους πια ρυθμούς και να οδηγούν ολοταχώς σε εκλογές!



Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες. 

Επιπλέον, όπως...
ενημερώνουν οι άνθρωποί μου από τη Βουλή, κάθε ημέρα που περνάει πέφτει κι άλλο το ηθικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Το ηθικό πλεονέκτημα το έχουμε χάσει προ πολλού. 
Τώρα χάνουμε και το ηθικό μας...
." έλεγε με αυτοσαρκασμό σε πηγαδάκι ένας κυβερνητικός βουλευτής μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.


Όπως έμαθα μάλιστα μια φράση που είπε στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε για το θέμα του ΕΣΡ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάστηκε στο παρασκήνιο αρκετά.


 "Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές..."
 είπε κάποια στιγμή αναφερόμενος στη σοβαρότητα της συνεδρίασης και όλοι κατάλαβαν ότι, αν μη τι άλλο, είπε φωναχτά μια "εφ όλης της ύλης" σκέψη που οι "γέροντες" του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν στις κουβέντες τους τις τελευταίες εβδομάδες. 

Βλέπουν δηλαδή ότι ο Τσίπρας και η "παιδική χαρά" του Μεγάρου Μαξίμου, όπως την αποκαλούν, τα έχει κάνει θάλασσα με αποτέλεσμα να προβλέπουν και αυτοί ότι είναι θέμα χρόνου να "σκάσει" η κυβέρνηση και είτε να παραδώσει σε άλλη, "οικουμενική, την εξουσία είτε να πάει σε εκλογές..
.
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν πέρασε πολλή ώρα και από το Μέγαρο Μαξίμου οι άνθρωποι του Νίκου Παππά άρχισαν τα τηλεφωνήματα στα "παπαγαλάκια" τους, λέγοντας ότι ο υπουργός Επικρατείας τάσσεται υπέρ της γρήγορης προσφυγής σε εκλογές ώστε να προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει τη φθορά του η οποία κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει και περισσότερο.


Με δεδομένο ότι μέχρι και προχθές ο Τσίπρας επέμενε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019, τι μπορεί να σημαίνει αυτή η διαρροή;


Ο Παππάς, που χρεώνεται το μεγάλο φιάσκο της υπόθεσης με τις τηλεοπτικές άδειες και ψάχνει να βρει διέξοδο και σε προσωπικό επίπεδο, θέλει τώρα να στηθούν κάλπες; 


Με αυτό τον τρόπο μπορεί να πιστεύει ότι θα «παγώσει» η όλη διαδικασία και δεν θα είναι αυτός υπουργός όταν ο νόμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανακληθεί. 

Σε αυτή την, πολύ πιθανή, περίπτωση είναι φανερό ότι το ρήγμα μεταξύ Παππά και Τσίπρα μεγαλώνει και πως ο υπουργός Επικρατείας που φοβάται ότι ο φίλος του και πρωθυπουργός θα τον αδειάσει και τον θα μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο, πάει να προλάβει...

Το Μέγαρο Μαξίμου συνολικά κάνει στροφή στρατηγικής μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδά του και προετοιμάζει το κλίμα για εκλογές μέσα στις επόμενες εβδομάδες με «δίλημμα» τη μάχη κατά της διαπλοκής; 


Μην ξεχνάμε ότι αρχίζει και η δεύτερη αξιολόγηση που θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το θέμα με τις άδειες των καναλιών είναι επομένως ένα καλό, γι αυτούς, άλλοθι.

 Όπως σας έχω γράψει ξανά, ο Τσίπρας σε αυτή την περίπτωση θα το παίζει θύμα και θα λέει «με έριξαν τα συμφέροντα με το μιντιακό τους πραξικόπημα....»

Η κυβερνητική παρέα κάνει αυτές τις διαρροές για να δοκιμάσει τις αντιδράσεις και να δημιουργήσει σύγχυση;
Οποια κι αν είναι η εξήγηση, το σίγουρο είναι αυτό που σας έγραψα στην αρχή: 


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.