Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ποιά Αριστερά;

 



                              Η αριστερά παραδοσιακά είχε το 10 με 11% του λαού. Δηλαδή 7% το ΚΚΕ, 3-4% ο Συνασπισμός (σύριζα) και 1% η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (μλ κλπ). 

Αυτοί είναι καιτώρα: δηλαδή 6% το ΚΚΕ, 2-3% ΛΑΕ και 1-2% ανταρσυα και λοιποί. 



Όσοι πλέον ακολουθούν και ψηφίζουν σύριζα είναι ΟΛΟΙ πρώην Πασόκοι.
 Δηλαδή βολεμένοι δημ. υπαλληλοι (που μπήκαν με μέσον στο δημόσιο τις δεκαετίες του 80 και 90), οι οποίοι ναι μεν έχασαν από τις περικοπές μισθών αλλά έπαιρναν τόσα πολλά (επιδόματα κλπ) που ακόμα την βγάζουν ο.κ. (συνεχίζουν να ξοδεύουν), έχουν και λίπος (συσσωρευμένες καταθέσεις), χωράφια και κληρονομιές από χωριό (παιδιά επαρχίας ήταν γαρ), κλπ. κλπ. 

Τέλος πάντων δεν θέλουν να χάσουν και αυτά που έχουν. Είναι ακόμα αρκετοί βολεμένοι αγρότες, πρώην φανατικοί πασόκοι, που δεν τους πολυπήραξε και η κρίση (στο χωριό δεν έχουν και τα έξοδα της πόλης, έχουν και τα δικά τους προιόντα).

 Το ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον από πλευράς οπαδών και ψηφοφόρων ένα καθαρά μικροαστικό κόμμα, σοσιαλδημοκρατικής κοπής (πασοκ σημίτη) και απλώς κάποια στελεχη του, βουλευτές, υπουργοί, το παίζουν (και φωνάζουν) ότι είναι αριστεροί όχι τόσο τον φόβο των Ιουδαίων: όχι δηλαδή για να μην φύγουν ψηφοφόροι προς την πραγματική αριστερά, αυτή του 10% (ΚΚΕ , κλπ), αλλά επειδή έτσι θέλουν να κρατάνε τα προσχήματα. 

Ας μην φωνάζει λοιπον το ΠΑΣΟΚ-δημ, συμπ. που θέλει να καλύψει το χώρο του κέντρου. Αυτόν τον έχει καλύψει ο συριζα.


αναγνώστης


άρθρο αναγνώστη   στο  blog


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.