Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Συνεχίζουν να μάχονται οι πραξικοπηματίες – 754 συλλήψεις στρατιωτικών



Πραξικόπημα Τουρκία: Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη το πρωί του Σαββάτου από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν.
Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Συλλήψεις 754 στρατιωτικών για την απόπειρα πραξικοπήματος

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ’ εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Για συλλήψεις 1.563 πραξικοπηματιών και τουλάχιστον 60 νεκρούς κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε λόγο Τούρκος αξιωματούχος.
Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1.154 κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου της Κύπρου στο πραξικόπημα στην Τουρκία



Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Μογγολία για την σύνοδο Ασίας-Ευρώπης, είχε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής 
Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Τουσκ, την ύπατη Εκπρόσωπο, κυρίαΜογκερίνι και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ «για κοινή αντίδραση στα τεκταινόμενα στην Τουρκία», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.