Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ανοίγει και επίσημα ο κατάλογος των μέτρων για δεύτερη δόση




Ούτε ώρα χαλάρωσης δεν αφήνουν οι δανειστές στο οικονομικό επιτελείο το οποίο πριν καλά -καλά εισπράξει την υπο- δόση των 7,5 δις ευρώ (όπως αναμένεται σήμερα) συγκεντρώνονται στην Αθήνα, δίνοντας την εκκίνηση του δεύτερου γύρου.


Ο πρόεδρος της Commission κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγλινγκ μαζί με το εκπρόσωπο του ΕΜΣ στου κουαρτέτο Νικόλα Τζιαμαριόλι το πρωί και οι κ.κ, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ ) και Αλβάρο Περέϊρα ( ΟΟΣΑ ) μέχρι αργά το απόγευμα θα βρεθούν στην ελληνική Πρωτεύουσα για δύο λόγους: 
Να διαφημίσουν το έως τώρα «success story» της Ελλάδας εν όψει Brexit και να φροντίσουν η επιτυχία αυτή να… συνεχιστεί

Ο Πρόεδρος της Commission , θα έχει συναντήσεις και με την ΟΚΕ επιχειρώντας να διευκολύνει την υλοποίηση στην πράξη, δύσκολων μεταρρυθμίσεων όπως το ασφαλιστικό , το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων. 

Στην παρουσία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θα ζητήσει την ενεργοποίηση των ελλήνων επιχειρηματιών στα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ ΙΙ και του πακέτου Γιουνκέρ ώστε να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της οικονομίας .
Στις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και το Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες θα ξεκινήσει η μέρα θα δώσει την πολιτική στήριξη της Commission εφόσον βέβαια η Αθήνα συνεχίσει να κάνει το μάθημά της.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι κατά τις συναντήσεις του με τους ανώτατους πολειτιακούς άρχοντες , θα θέσει και το θέμα μιας δίκαιης λύσης για τα τρία στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που είχε διορίσει η Commission, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία σε βάρος τους ελληνικού δημοσίου , για την πώληση και επαναμίσθωση 28 εμπορικών ακινήτων του δημοσίου
Ο κ. Ρέγκλινγκ, μαζί με τα μέλη του κουαρτέτου που θα βρεθούν στο συνέδριο του Economist την Τετάρτη , θα έχουν πιο εξειδικευμένο ρόλο . Βεβαίως , θα έχουν ένα καλό λόγο να πουν για το τεράστιο και όγκο και απαιτήσεις του προγράμματος που έχει φέρει σε πέρας η Ελλάδα .
Παράλληλα , αναμένεται να ανοίξουν και επίσημα τον κατάλογο των μέτρων που θα απαιτήσει η δεύτερη υπο- δόση των 2,8 δις ευρώ η οποία έχει προγραμματιστεί να δοθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μεγάλες αποκρατικοποιήσεις όπως η σύμβαση του ελληνικού που θα πρέπει αφού ολοκληρωθεί να κυρωθεί και από την Βουλή ενώ παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει και η σύμβαση παραχώρησης για την Εγνατία .
Ιδιαίτερη έμφαση στις συναντήσεις που αναμένεται να έχουν μέσα στην εβδομάδα θα δώσουν οι εκπρόσωποι των θεμσών σε τρία θέματα
Στον μετασχηματισμό της σημερινής ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων, με δικό της διοικητικό συμβούλιο και προϋπολογισμό .

Την υπόδειξη των στελεχών που θα καταλάβουν τις τρείς από τις πέντε θέσεις του εποπτικού συμβουλίου , για το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα θα πρέπει να ενημερωθούν και για την σύσταση και λειτουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ ( ΕΔΗΣ ΑΕ ) ,η οποία θα αναλάβει σχεδόν όλες τις προβληματικές δημόσιες επιχειρήσεις, πριν πάρουν την οδό της αξιοποίησης
Την αξιολόγηση των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών , που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν το Σεπτέμβριο, αφού και αυτή η δράση είναι στα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 28 δις ευρώ .





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.