Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η Κατάντια Ενός Κράτους - Εντός οι πολυτελείς έγκλειστοι των μνημονίων, εκτός ο οργισμένος (με τον εαυτό του) λαός


Επιτέλους οι πολίτες της Κολομβίας των Βαλκανίων θα απολαύσουν για τα καλά τους καρπούς των πολιτικών τους επιλογών, της αισθητικής τους, της ωριμότητός τους.

Σε λίγο αυτό το άθλιο παρακράτος θα παραδωθεί στις πύρινες φλόγες μιας κόλασης που οι ίδιοι μεθοδικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης φροντίσαμε να οικοδομήσουμε. Το χυδαίο πελατειακό κράτος έφτασε η ώρα να καταστραφεί-αυτό που μένει είναι να ευχηθούμε να είναι ολοσχερής και αποτελεσματική η καταστροφή του.

Η σημερινή εικόνα από την Βασιλίσσης Σοφίας είναι αποκαλυπτική: Mια σιδερόφραχτη Βουλή και στο εσωτερικό της οι πολυτελείς εθνοπατέρες και εθνομητέρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα ακόμη αδιέξοδο μνημόνιο που πασχίζει με νύχια και με δόντια να μην αγγίξει την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου, να μην ακουμπήσει ούτε καν τους μισθούς των υποκριτών βουλευτών, ούτε φυσικά τα υπόλοιπα προνόμιά τους. Για πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν το συζητάμε.



Εξω από τη Βουλή η οργή του επίσης κατσιαπλιά λαού που ξεχειλίζει.


 Ο λαός που δεκαετίες τώρα παρακολουθεί αποχαυνωμένος την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, τα τρις ευρώ δάνεια των κουτόφραγκων προς την Κολομβία των Βαλκανίων που γινόντουσαν μίζες και βίλες εξωχώριες και πάει λέγοντας. 

Κι όλα αυτά με την Δικαιοσύνη να παραμένει τυφλή. Ακόμη και σήμερα κορυφαία σκάνδαλα της μεταπολίτευσης δεν έχουν φθάσει στην αίθουσα των Δικαστηρίων. Υποθέσεις που αφορούν συνολικά διασπάθιση δις ευρώ.

Η τυφλή Δικαιοσύνη, το πελατειακό κράτος και η νοσηρή διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και συμφερόντων μάς οδήγησαν στην απόλυτη χρεοκοπία. Οσο για τον μαλθακό λαό αιχμάλωτο στα τηλεσκουπίδια της μεταπολίτευσης αφέθηκε να τον “διαπαιδαγωγήσει” η ιδιωτική τηλεόραση.

Η τηλεοπτική παιδεία και οι ψευδεπίγραφες ανάγκες που δημιούργησε ο νεοπλουτισμός και πάσης φύσεως δάνεια με τα οποία φορτώθηκαν οι εγκεφαλικοί νοικοκυραίοι ήρθαν να προστεθούν στα θαλασσοδάνεια δις ευρώ κάποιων δεκάδων επιχειρηματιών που απετέλεσαν εκλεκτά μέλη της μεταπολιτευτικής διαπλοκής και πρωταγωνιστές σκανδαλωδών υποθέσεων.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα σ΄αυτή την άθλια εικόνα που βλέπετε: Εντός του κτιρίου οι πολυτελείς έγκλειστοι των μνημονίων και έξω στους δρόμους ο οργισμένος (με τον εαυτό του) λαός. 



Αυτή είναι η κατάντια μας…


Βασίλης Μπόνιος






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.