Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Περιμένοντας τη διπλή Ανάσταση!…



Εκεί που έβλεπα τα μαύρα χάλια της Ελληνικής οικονομίας και δεν περίμενα τίποτα της προκοπής να συμβεί, εκεί μου ήρθε και η φλασιά της ελπίδας που, πέθανε προς το παρόν μεν, αλλά θα αναστηθεί λίαν συντόμως δε.


Όταν σου λέει ο πρωθυπουργός της χώρας πως θα ζήσουμε διπλή Ανάσταση αυτό το Πάσχα, δεν βρίσκω το λόγο να μην τον πιστέψω. Δεν είναι σωστό να είμαι συνέχεια καχύποπτος και αρνητικός με όλες τις κουταμάρες που έλεγε μέχρι “χθες”.
Απορώ γιατί δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα να το λέει, απορώ… Βέβαια, αν σκεφτόμουν όπως και πριν, θα έλεγα πως ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτά που λέει, αλλά είπαμε, έχω μια καλή διάθεση να τον πιστέψω.
Η καλή διάθεση που έχω βασίζεται αρκετά και στο γεγονός των 5,5 δις νέων φόρων που θα μπούνε για το καλό μας. Είναι λογικό να ζητάς βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους όταν έχεις μία δυσκολία και θες λίγη ώθηση για να την ξεπεράσεις. Έτσι και η κυβέρνηση ζητά από εμάς λεφτά γιατί είμαστε οι δικοί της άνθρωποι.
Θα μας τα πάρει λοιπόν και θα τα δώσει εκεί που τα χρωστάμε εμείς –έτσι μας είπαν όλοι– για να ησυχάσουμε πια. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αυτή είναι η τελευταία φορά που θα μπουν φόροι. Είναι η τελευταία φορά που ο Αλέξης θα κάνει κάτι το οποίο δεν θέλει.
Σπαράζει η καρδιά του όταν βάζει φόρους, μη σας πω πως τον λυπάμαι κιόλας. Ξέρεις τι είναι να βιάζεις κάποιον χωρίς να το θες; Περνάς ένα δράμα! Αν είναι όμως για το καλό του βιασθέντος, ε, είναι λιγότερος και ο πόνος μέσα σου.
Είμαι ξανά απόλυτα βέβαιος πως θα αξιοποιήσουν κατάλληλα όσα λεφτά μαζέψουν μετά την αναμενόμενη Ανάσταση, την εποχή δηλαδή που θα αρχίζει και η ανάπτυξη να παίρνει γρήγορα τον δρόμο της.
Ο πρωθυπουργός μας εκτός των άλλων, είναι και φιλεύσπλαχνος, βέβαια. Σου λέει ο άνθρωπος… Μπορεί να υπάρχουν και μερικοί κακοπροαίρετοι –μακριά από εμάς– που δε θα καταλάβουν το καλό που τους κάνω με τους απανωτούς φόρους, κάτσε να τους μπερδέψω λιγουλάκι ώστε να μην ασχοληθούν με τα νέα μέτρα.
Πάρτε έναν πόλεμο με την διαπλοκή βρε κακοπροαίρετοι να έχετε να ασχολείστε και να μην με ζαλίζεται, αλλά κυρίως, να μην νιώσετε και τον πόνο που σας ετοίμασα, εννοείται για το καλό σας!
Έτσι πάνε αυτά, είναι σαν την ένεση που πάνε να κάνουν στο παιδί και δε θέλουν να αντιδράσει. Αφού πρέπει να του την κάνουν, του κουνάνε ένα μπιχλιμπίδι και αφού ξεχαστεί, τσακ… πάρτη παιδάκι.
Από αγάπη γίνονται όλα λοιπόν και γι’ αυτό είπα να πιστέψω αυτή τη φορά τα λόγια του Αλέξη. Τώρα, τι σημασία έχει το που θα καταλήξει η περιβόητη μάχη για την κάθαρση; Καμία, το μπιχλιμπίδι να κουνηθεί για να είναι ο δρόμος της Αναστάσιμης ανάπτυξης χωρίς εμπόδια.
Αφήστε δε και την βοήθεια που θα μας δώσουν όλοι οι πλούσιοι κακομοίρηδες που μαζεύτηκαν εδώ. Θα αγοράσουν σπίτια, θα ανοίξουν επιχειρήσεις και μετά θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και φόρους για να ολοκληρωθεί η ευημερία όλων.  
Διπλή Ανάσταση λοιπόν, διπλή χαρά. Άντε μωρέ τώρα, ένας μηνάκος μας έμεινε μέχρι το Πάσχα και γιατί όχι, μέχρι και διπλό αρνί να σουβλίσουμε.
Υπομονή και θα φάμε καλά… Θα πάρουμε τα… κρεατικά και τις υπόλοιπες λιχουδιές του Πασχαλινού τραπεζιού και μη σας νοιάζει τίποτα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.