Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Les Echos: Η Ελλάδα θα πρέπει να ετοιμάζεται για το απόλυτο χάος

Σε δυσχερή θέση η Ελλάδα, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Les Echos, με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνουν η μία μετά την άλλη τα σύνορα στους παράνομους μετανάστες.




«Η απόφαση της Αυστρίας, την περασμένη Παρασκευή, να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφος της, θα μπορούσε να παραδειγματίσει και άλλες χώρες αυξάνοντας έτσι την πίεση στην Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα επηρεαστεί άμεσα από τις αποφάσεις των γειτονικών χωρών, όπως τα Σκόπια, η Σερβία και η Βουλγαρία, να κλείσουν τα σύνορα τους. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανοιχτό στρατόπεδο προσφύγων».

Η γαλλική εφημερίδα χαρακτηρίζει επιπλέον αφελές να πιστέψει κάποιος ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με την Ευρώπη για την «προσφυγική» κρίση.

 Αν μάλιστα η Τουρκία αρνηθεί την συνεργασία, τονίζει η «Les Echos», τότε η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για το απόλυτο χάος εντός του εδάφους της.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.