Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ: Ολα καλά,όλα ανθηρά... και καμία μείωση στις κύριες συντάξεις (βίντεο)

"Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών"
ή εμείς ζούμε σ' άλλη χώρα ή ο πρωθυπουργός σε γυάλα
Μέσα στην καλή χαρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε απόψε στην ΕΡΤ 1 για να μας πείσει ότι ζούμε σ' άλλη χώρα,εκτός κι αν ο ίδιος ζει σε γυάλα και δεν έχει επαφή με την κοινωνία και την πραγματική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός με το χαμόγελο της επιτυχίας στα χείλη (προσποιητό προφανέστατα) απάντησε σε ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων από ιδιωτικά ΜΜΕ (Β. Κεχαγιά, Γ. Κουβαράς και Β. Σκουρής), ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης Π. Χαρίτος.Η συνέντευξη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα χωρίς να ειπωθεί κάτι νέο,βέβαια αυτό που είδαμε μόνο συνέντευξη δεν ήταν,αφού καθένας πετάγονταν μόνος του,πολλές φορές μάλιστα μιλούσαν ακόμα και τρεις μαζί με τον συντονιστή να παραμένει αμέτοχος!


«Η χώρα μας υλοποιεί τις δεσμεύσεις και έχει περάσει τους περισσότερους κάβους» αν κάποιοι θέλουν να επαναφέρουν όσα δεν κατάφεραν, θα διαψευστούν τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Die Welt και τη διάψευση από τη γερμανική πρεσβεία που επακολούθησε.Αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης στην χώρα τόνισε ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο, όπως το προσφυγικό ή το ασφαλιστικό θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό όμως δεν συνιστά αδυναμία διακυβέρνησης αλλά μια άλλη "κουλτούρα διακυβέρνησης".


"Αισθάνομαι ασφαλής με την κυβερνητική πλειοψηφία"
 
Αισθάνομαι πολύ ασφαλής με την πλειοψηφία των 153 βουλευτών και δεν είχε στόχο η πρωτοβουλία μου τη διεύρυνση της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός για το συμβούλιο αρχηγών και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του πριν από μόλις δύο μήνες. 


«Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση 4ετίας και αυτό καλό είναι το έχουμε όλοι στο μυαλό μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για τη στάση της αντιπολίτευσης είπε ότι πρέπει να προβεί στην αυτοκοκριτική της.Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, εξήγησε ότι βρίσκεται σε μια ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία, ενώ ερωτηθείς για τα εννέα σημεία που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, έκανε λόγο για ορισμένες ωραίες αλλά ανεφάρμοστες ιδέες.

Προανήγγειλε δε επιθυμεί να συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην Χρυσής Αυγής, καθώς «δεν σνομπάρω κανέναν» ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν μπαίνουμε σε συνδιαλλαγή με κανέναν». «Δεν ζητώ τη στήριξη κανενός για να περάσω τον δύσκολο κάβο», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Περιμένουμε τις προτάσεις της Ν.Δ. για τις ανεξάρτητες αρχές τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι καθυστερεί η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών αλλά και διάφορες επενδύσεις, καθώς δεν μπορούν να οριστούν οι ανεξάρτητες αρχές όπως το ΕΣΡ γιατί δεν προσέρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση. "Αν ανακαλύψω ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό η κυβέρνηση θα πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες" πρόσθεσε.

«Πέρασα και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια πυρός και σιδήρου», είπε ο πρωθυπουργός για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί από το μιντιακό σύστημα και υπογράμμισε ότι «σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μπουν κανόνες», προσθέτοντας ότι τα κόμματα έχουν ευθύνη αυτούς τους κανόνες να τους τηρήσουν. 


Ενώ αναφερόμενος στην παθογένεια της διαπλοκής ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι θα περίμενε τη συναίνεση όλων των κομμάτων γιατί δεν αφορά πρόσωπα αλλά όπως είχε ήδη προεκλογικά καταδειχθεί ως το τρίγωνο, στην μία άκρη του οποίου είναι το πολιτικό σύστημα, στην άλλη το τραπεζικό σύστημα και στην τρίτη το μιντιακό σύστημα. "Δεν είμαι Χρυσός Οδηγός, να δίνω ονόματα", βάζω κανόνες".

Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική αστάθεια έχει τελειώσει τόνισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως το μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας.

Δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις

"Κλείνουμε με 0 ύφεση και από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούμε ότι καταστρεφόμαστε" είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στο τι έχει πετύχει η κυβέρνηση ως σήμερα προσμετρώντας την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποφυγή του κουρέματος των καταθέσεων.


 Ξεκαθάρισε επίσης, ότι ο "στόχος της κυβέρνησης είναι να φύγουμε από την επιτροπεία" και η οικονομία από τη μέγγενη της λιτότητας. Δεν πρόκειται για success story γιατί success story δεν είναι οι δείκτες αλλά να μπορούν οι πολίτες να βρίσκουν δουλειά.

Ενώ όλα αυτά τα χρόνια τα ΜΜΕ μιλούσαν για την αναγκαιότητα του μνημονίου σήμερα ανακάλυψαν τις φοροκαταιγίδες και τις φορολαίλαπες υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επέμεινε ότι έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε αλώβητες κάποιες σημαντικές κόκκινες γραμμές. 


Το ασφαλιστικό ασφαλώς και είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε με την κοινωνία και το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Τόνισε επίσης ότι σε πολλά πράγματα δεν συμφωνούν οι δανειστές, η διαπραγμάτευση είναι δυναμική διαδικασία.


 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι "δεν θα υπάρχει μείωση στις κύριες συντάξεις" ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πρόταση για το ασφαλιστικό που θα έρθει στη Βουλή. Θα βοηθούσε να υπήρχε συναίνεση όπως ζητήθηκε από την κυβέρνηση στο θέμα αυτό, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Προανήγγειλε επίσης σημαντικές εξελίξεις για τον ΟΛΠ μέχρι το τέλος του χρόνου τονίζοντας ότι η ζώνη της Δραπετσώνας θα αποδοθεί στους κατοίκους.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι" αλλά το τελευταίο οχυρό σταθερότητας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φύλαξη των συνόρων είναι εθνική αρμοδιότητα ενώ επεσήμανε ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.