Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Τύμπανα πολέμου - Η Τουρκία έκλεισε τα Στενά του Βοσπόρου

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ

 


 

Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, μετά και την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει σήμερα, Τρίτη (01/12/2015) τα Στενά του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες πλοία να περιμένουν εγκλωβισμένα στα Δαρδανέλλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ, οι τουρκικές αρχές φέρνουν εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από τα Στενά, με αποτέλεσμα δεκάδες από αυτά να βρίσκονται εν αναμονή.
Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti, ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο.


«Η Τουρκία», τόνισε ο κ. Κραβσένκο, «δεν θα κλείσει τα Στενά για τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Μοντρέ, ειδικότερα, - ένα έγγραφο που υπεγράφη εκείνη την εποχή από τις περισσότερες χώρες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.