Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Μόνο ένα θαύμα θα... σώσει την κυβέρνηση

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. 

Η αστυνομία αγρόν ηγόραζε όταν του επιτέθηκαν οι τραμπούκοι του Κουμουτσάκου και συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου σε ότι αφορά τη σύλληψη των δραστών. 


Ο Φίλης έχει πει ανήκουστα πράγματα και το γλεντάνε οι τουρκικές εφημερίδες εδώ και μερικές μέρες έχοντας ανοίξει τις αγκαλιές τους για να υποδεχτούν τον Τσίπρα σε λίγες μέρες στην Άγκυρα, στον απόηχο και των όσων λέγονται από την Ευρώπη για τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο. 


Οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης των δύο δις έχουν κολλήσει στο θέμα των κόκκινων δανείων και την πρώτη κατοικία της οποίας περιμένουμε απλά να μάθουμε το ποσοστό της άρσης προστασίας της καθώς δεν αν δεν υπάρξει ένας τέτοιου είδους συμβιβασμός θα τιναχτεί στον αέρα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 Σε λίγες μέρες έρχονται ασφαλιστικό και νέοι φόροι στους αγρότες. Και στο μεταξύ έχουν ήδη προλάβει να καταψηφίσουν κανά δυο φορές οι ΑΝΕΛ στη βουλή άρθρα νομοσχεδίων. 

Και μέσα σ’ όλα αυτά ο Γιάννης Πανούσης, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει κάνει απίστευτες καταγγελίες που παραπέμπουν σε σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Στο Μαξίμου έχουν χάσει τον ύπνο τους, έχουν ήδη στοχοποιηθεί δύο βουλευτές και ένα μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα που σχετίζεται με απειλές κατά της ζωής του πρώην υπουργού! 

Η μέχρι στιγμής αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς δεν απαντά στην ουσία των όσων λέει ο Πανούσης αλλά στο γιατί δεν τα είπε όταν ήταν πρωθυπουργός και στο γιατί τα δημοσιοποιεί τώρα στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Κοινώς αυτή η κυβέρνηση μπορεί να φάει μόνο με ένα θαύμα γαλοπούλα τα Χριστούγεννα. Οι εξελίξεις καθώς φαίνεται θα είναι ραγδαίες. Τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση δίνουν και παίρνουν στο παρασκήνιο και το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να κάνει το άλμα στο κενό. Η κοινωνικές εντάσεις σιγοβράζουν όπως δείχνουν οι τελευταίες αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων και οι προβοκάτορες καραδοκούν. 

Και παρεμπιπτόντως έχουν παρελάσει από την Αθήνα σχεδόν τα ηγετικά στελέχη των μεγάλων πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως ο Σουλτς, ο Μοσκοβισί, ο Γκερκχόφσταντ, όπως επίσης και ξένοι ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. 

Είναι προφανές ότι όλοι αυτοί δεν συζητούν μόνο για τα hot spots, ούτε επί διαγραμμάτων και συντελεστών για τους πλειστηριασμούς. Συζητούν επί πολιτικής βάσης και επεξεργάζονται σενάρια πολιτικών απαντήσεων στα ερωτήματα που θέτουν οι καταστάσεις. 

Και η κατάσταση λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει τουλάχιστον για πολύ ακόμα χρονικό διάστημα… 



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.