Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ



Για να μην νομίζουν ορισμένοι πως ξεχνώ τα χάλια μας,, πως ξεχνώ την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ του «κράτους πρόνοιας» που με την εύκολη δικαιολογία της κρίσης και των ΔΙΑΤΑΓΩΝ των Ευρωπαίων αφεντικών μας ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ τους ΕΛΛΗΝΕΣ με πολλούς και διάφορους τρόπους, σήμερα θα ξαναπώ, για το ΤΙ μας επιφυλάσσει το Τρίτο μνημόνιο σε ότι αφορά αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.
 
Πριν συνεχίσω, να υπενθυμίσω αυτό που είπε ο Μοσκοβισί (;) αν θυμάμαι καλά, πρόσφατα σε συνέντευξη του σε ελληνικό κανάλι, πως «ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»….
 
 Τι ήθελε πει το ποιητή αραγες; Και όσο αδέλφια θα προσπαθείτε να ερμηνεύσετε ΤΙ σημαίνει αυτή η δήλωση, εγώ συνεχίζω τα του.....
σημερινού θέματος – «αναθέματος».
 
Ας μην εξετάσουμε τώρα ΠΟΙΟΙ έβαλαν μέσα το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και ΠΩΣ, γιατί είναι γνωστό πλέον ακόμα και στα μικρά παιδιά. Πάμε στα διάφορα «επιδόματα», εξωιδρυματικά, προνοιακά, αναπηρικά, κλπ, τα οποία πάνε κατά διαόλου.
 
 
Και επειδή θα βγουν οι γνωστοί «καλοθελητές» (για να μη τους πω αλλιώς) και θα πουν το επίσης γνωστό «να κοπούν τα επιδόματα όλα για οικονομία γιατί αυτοί πληρώνουν στα ταμεία ενώ εκείνοι που τα παίρνουν ΔΕΝ πληρώνουν», να τους απαντήσω πως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό εκείνων που παίρνουν το όποιας μορφής και αιτίας επίδομα ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΤΕ Ο ΛΑΒΩΝ ΕΙΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ (λήπτες των εξωιδρυματικών επιδομάτων) ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. 
 
Αυτό για την ώρα, προς κάθε «καλοθελητή» και άμα θέλουν, έχει και συνέχεια, και το λέω αυτό γιατί το θράσος, και κυρίως η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ορισμένων δεν έχουν όρια.
 
 Πάμε να δούμε την είδηση που την πρωτοδιαβάσαμε προς τα τέλη του περασμένου μήνα αλλά πέρασε ως συνήθως στα ψιλά.
«Στον «Καιάδα» επιδόματα και αναπηρικές-Το κράτος κόβει 1 δισ. ευρώ από την κοινωνική πρόνοια…
 
Νέα περιδίνηση έρχεται για όλα τα επιδόματα, που αφορούν εκατομμύρια Ελλήνων. Ο νέος προϋπολογισμός κόβει ποσά άνω του 1 δισ., με αποτέλεσμα να περικόπτονται στο μισό πολλά από αυτά. Το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή ο νόμος4336/2015, στη σελ. 1023 αναφέρει ότι περικόπτονται κατά 1 δισ. € από την κρατική ενίσχυση προς την κοινωνική πρόνοια.
 
 
Η αρχή θα γίνει από το επίδομα θέρμανσης. Ακολουθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα. Στη θέση των προνοιακών επιδομάτων έως το Δεκέμβριο του 2015,σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα, θα έχουμε ένα πιεσμένο σύστημα πρόνοιας, που περιγράφεται στον νόμο 4336/2015 και στη σελίδα 1021. Μπαίνει ρήτρα, λοιπόν, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίσης:
 
 
Υπό συζήτηση κατάργησης είναι η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Επανέρχεται το παράβολο των 50 ευρώ για την εξέταση σε ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.
 
Τίθεται σε «Προκρούστεια κλίνη» η καταβολή εξωϊδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη διάρκεια νοσηλείας.
Δεν θα χορηγείται η αναπηρική σύνταξη όσο καθυστερεί η τελική απόφαση για την έκδοση της σύνταξης.
 
Τα οικογενειακά επιδόματα θα τεθούν υπό την ομπρέλα του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος.
Καταργούνται με το τρίτο Μνημόνιο, νόμος4336/2015 σελ. 1023, όλοι οι νόμοι και οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου Στρατούλη (ν. 4331/2015).»
 
  attikipress. Με ημερομηνία έκδοσης 29/10/2015 
 
 
Τι βλέπουμε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ εδώ; ΣΦΑΓΕΙΟ στην πρόνοια, δηλαδή, ακόμα ένα σφαγείο, «νόμοι», για τους οποίους ο ΠΡΩΤΟΣ που θα πρέπει να αλλάξει χώρα (το λέω ευγενικά) είναι ο φερόμενος ως «νομοθέτης», και μαζί με αυτόν, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. 
 
 
Αυτό δεν είναι μόνο άποψη μου. Είναι και άποψη ΧΙΛΙΑΔΩΝ οι οποίοι θίγονται και κινδυνεύουν, και όποιοι πολιτικοί η υπασπιστές τους τολμούν, ας βγουν στο δρόμο να τα  μάθουν από τον κόσμο.
 
 
Έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις, και οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειες τους, ΔΕΝ θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.
Θα επανέλθω….
 
 

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.