Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Τινάζουν στον αέρα τις 100 δόσεις!

Aκυρώνουν στην πράξη τη ρύθμιση-ανάσα  Μένουν εκτός ακόμη και όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας  



Με τίτλο «Tινάζουν στον αέρα τις 100 δόσεις» κυκλοφορεί το Σάββατο η «Αγορά». 


Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι με τις νέες αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές ακυρώνεται στην πράξη η ρύθμιση-ανάσα για τους οφειλέτες, καθώς θα μένουν εκτός ακόμη και όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας.

 



Θα αποβάλλονται αυτόματα από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι πολίτες δεν καταβάλλουν μια δόση της οφειλής τους, ή δεν εκπληρώνουν κάποια άλλη φορολογική υποχρέωση, όπως τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας ή τον φόρο εισοδήματος.

Η οριστική αποψίλωση της ρύθμισης με τις νέες επί τα χείρω αλλαγές έρχεται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, με το ζήτημα να τίθεται και από τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Παράλληλα, θα θεσπιστούν αυστηρότερα κριτήρια (εισοδηματικά και περιουσιακά),τόσο για τις 100 δόσεις, όσο και για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Επίσης, θα επανεξεταστούν εξονυχιστικά οι αιτήσεις όσων έχουν ήδη υπαχθεί στις 100 δόσεις για να «αποπεμφθούν» εκείνοι που δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια,ενώ θα τροποποιηθούν οι δόσεις για την άτοκη καταβολή. 



Ηδη, η τρόικα έχει επιβάλει την αύξηση του επιτοκίου στο 5% και την αποπομπή από τη ρύθμιση σε έναν μήνα μετά το ειδοποιητήριο της εφορίας.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.