Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονιστικές εικόνες: Γιατροί σώζουν παιδιά που βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από τα ναυάγια στη Λέσβο Πηγή: Συγκλονιστικές εικόνες: Γιατροί σώζουν παιδιά που βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από τα ναυάγια στη Λέσβο

Παιδιά πολύ μικρά για να καταλάβουν από τώρα τι είναι ο θάνατος, δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους στο Αιγαίο.






Ενας φωτογράφος κατέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές από τη μάχη των γιατρών να σώσουν τέτοια μικρά παιδιά, που βρέθηκαν στα κύματα της θάλασσας την Τετάρτη, όταν ναυάγησαν οι βάρκες που μετέφεραν μετανάστες στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να πέσουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι στο νερό.





Τουλάχιστον επτά παιδιά πνίγηκαν σήμερα, στις νέες τραγωδίες που σημειώθηκαν στο Αιγαίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για αμέτρητους αγνοούμενους. 
Στη Λέσβο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail, οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν στη ζωή μωρά και μικρά παιδιά, που κινδύνευσαν να χαθούν, ενώ τα τύλιγαν με κουβέρτες, καθώς είχαν παγώσει.
 
 




Εως αργά το βράδυ, ήταν σε εξέλιξη αγωνιώδης επιχείρηση ανοιχτά του νησιού, για διάσωση δεκάδων μεταναστών. 

Πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις σορούς, δυο αγοριών περίπου έξι ετών και ενός έτους και ενός άνδρα. Αγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος. 
Πολλοί από τους διασωθέντες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά,
  μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες που δημοσίευσε το lesvosnews από τη νέα τραγωδία



Τουλάχιστον άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα τρία ναυάγια στην περιοχή της Σάμου, συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι, τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Ποσειδώνιο.
 
 Στο Αγαθονήσι ανασύρθηκαν νεκροί μία ηλικιωμένη γυναίκα και δυο μικρά παιδιά, ένα αγοράκι πέντε ετών και ένα κοριτσάκι δυο χρόνων. 
 
Στο ναυάγιο στο Ποσειδώνιο είχαμε άλλους τρεις νεκρούς, έναν νεαρό άνδρα και δυο μικρά παιδιά ηλικίας περίπου ενός έτους και σε εκείνο στον Αγιο Κωνσταντίνο ανασύρθηκε νεκρό ένα κορίτσι πέντε μόλις ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχουν αγνοούμενοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.