Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η δική μου πατρίδα δεν στρώνει κόκκινα χαλιά σε κανέναν


Η μεγάλη πλάκα  που έχει η πατρίδα του Τσίπρα είναι το ότι εμείς δεν μπορούμε να γελάσουμε. 
 
Πόσο να γελάσεις με την αηδία; Κάποια στιγμή σε πνίγει η εμετική διάθεση. 
 
 



Με ένα κρεσέντο επικοινωνιακής τακτικής οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν: "αφού τον κάναμε πρωθυπουργό, είναι ώρα να τον κάνουμε και άντρα"....


Έτσι λοιπόν ο μέχρι χτες πολέμιος των στρατών και των συνόρων, μια κανονική "ντακότα", ντύθηκε πολέμαρχος. Δερμάτινα μπουφάν με πουλάδες (τις κέρδισε κυνηγώντας κοτόπουλα στο Αθαμάνιο), γυαλιά μάχης, εικόνες από Top Gun να χορτάσει και ο τελευταίος άνεργος.

Για τον άλλον πολέμαρχο τον Πάνο δεν χρειάστηκαν έξοδα, το τζάκετ ήταν ευγενική προσφορά της τεντοποιίας "Φαταούλας", με την υποχρέωση να μην φάει στην καραβάνα το προσωπικό.



Του έστρωσε κόκκινο χαλί η πατρίδα του τού Τσίπρα, για να μην ακουμπήσει στο λερωμένο χώμα της το αγνό του ποδάρι. Όλα αυτά τα κάνει η πατρίδα του εις αναγνώρισην των εξαιρέτων πράξεων, τόσο για την μέχρι πρότινος πορεία του αλλά και για τις θυσίες των τελευταίων ετών. 

 
Οι υπηρεσίες, που κλήθηκε να εκπληρώσει μετά την εκλογική του νίκη, εκπληρώθηκαν υπέρ του δέοντος και η πατρίδα του ευγνωμονούσα του απονέμει τιμές.

Η πατρίδα του Τσίπρα, είναι μια πατρίδα που τα γουστάρει αυτά και πράττει αναλόγως. Γιατί όταν ο Τσίπρας είχε κληθεί να υπηρετήσει μια άλλη πατρίδα, έκανε τα αδύνατα δυνατά να την κοροϊδέψει και να την χλευάσει. 


Ο ίδιος τα ομολόγησε σε μια συνέντευξη εδώ και χρόνια στους "Schooligans" όπου μεταξύ άλλων είπε:

schooligans : Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;
Τσίπρας: Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί.

 
schooligans: Και μέχρι να γίνει αυτό;
Τσίπρας: Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.

 
schooligans: Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;
Τσίπρας: Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!
 
schooligans: Κακοπέρασες;
Τσίπρας: Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές. 
 
Ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!

 
schooligans: Φοβερό!
Τσίπρας: Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…
 
 


Η πατρίδα του Τσίπρα τα άκουγε από τότε αυτά και έτριβε τα χέρια της γι' αυτό και σήμερα του στρώνει κόκκινα χαλιά. 






Είναι η ίδια πατρίδα που έντυνε τον Μητσοδράκουλα πιλότο και πολέμαρχους όλες τις "ντακότες" από τον Σαμαρά, τον Αβραμόπουλο, τον Σημίτη μέχρι και τον Κωστάκη το ναυτάκι.

Η πατρίδα τους λοιπόν, είναι για γέλια. Το γελοιοδέστερο όλων είναι πως δεν έχει όνομα. Οι τύποι αυτοί χρησιμοποιούν το Ελλάδα για όνομα, όπως οι Σκοπιανοί το Μακεδονία. Μπορεί τα παγκόσμια αφεντικά να τους αναγνωρίζουν σαν Έλληνες, αλλά το ίδιο κάνουν και με τα Σκόπια, δεν την λένε FYROM.

Η πατρίδα η δική μου δεν στεναχωριέται γιατί από παλιά ξεχωρίζει τα ανδρείκελα και τα ανδράποδα από αυτούς που την νοιάζονται. Η δική μου πατρίδα έχει σιτιστή τον Χαρίλαο που διέθεσε τις 150 δρχ. της επιταγής που έλαβε από τους γονείς του για να φάει μια διμοιρία στην οποία δεν είχε φτάσει συσσίτιο για πέμπτη μέρα.



Η δική μου πατρίδα δεν στρώνει κόκκινα χαλιά σε κανέναν, πόσο μάλλον σε "ντακότες". Αυτή η πατρίδα γνωρίζει πολύ καλά πως οι άντρες και οι γυναίκες που την σέβονται δεν της προσφέρουν υπηρεσίες επ' αμοιβή.

Όποιος αμείβεται για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα γίνεται αυτομάτως υπήκοος της πατρίδας του Τσίπρα.- 




 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.