Από την Ιόλη Πιερίδη


Πάγωσαν το βράδι του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου 2015, οι Ελληνες καθώς μετά το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Mega παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να πληρώνουν τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές και τους υπόλοιπου μισθούς με μετρητά. 


Οταν πολύ σύντομα το φαύλο κράτος θα ξεμείνει από τα ελάχιστα μετρητά που διαθέτει θα πληρώνει ολόκληρους τους μισθούς με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Γιατί συμβαίνει αυτό εγκεφαλικέ Ελληνα ψηφοφόρε;
Είναι πολύ απλό. Οι δανειστές μπούχτισαν με τα εγχώρια λαμόγια-τους Ελληνες κυβερνώντες-και επειδή η γερμανική οικονομία έχει υποστεί πανωλεθρία με το σκάνδαλο της VW και επειδή το ΔΝΤ δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν τα 86 δις του Μνημονίου Τσίπρα.

Οι δανειστές σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτά τα δις για να βουλώσει τις τρύπες το φαύλο ελληνικό κράτος των Κατρούγκαλων 12%.

Αγχωμένος ο Τσίπρας λίγες ώρες πρίν ζήτησε από την Μέρκελ να εκταμιευτεί μια μικρή προκαταβολή για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Η Μέρκελ δεν ήθελε καν να το ακούσει. Ετσι σε συνεργασία με τον Ντράγκι ο Τσίπρας αποφάσισε να πληρώνει με πλαστικό χρήμα το πελατειακό κράτος των δημοσίων υπαλλήλων. Αντί να μας δίνουν μετρητό έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό στην ΕΚΤ και χρεώνουν το φαύλο ελληνικό κράτος με το αντίστοιχο ποσό που δαπανά σε πλαστικό χρήμα.



Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει την επιβολή  μόνιμων capital controls, με το όριο αναλήψεων σε μετρητά για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου να μειώνεται σε 150 ευρώ την εβδομάδα, από 420 ευρώ σήμερα. Τα υπόλοιπα χρήματα από τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη θα μπορούν να καταναλώνονται μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, το σχέδιο αυτό θα συνοδεύεται από κίνητρα για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα πίστωση για αγορές σε ποσοστό 20%-30% που θα παρέχουν μεγάλα σούπερ-μάρκετ και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα έχουν έρθει νωρίτερα σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ. 

Το σχέδιο προβλέπει εξαιρέσεις οι οποίες αφορούν τα άτομα άνω των 75 ετών, αλλά και κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών όπου -όπως είναι φυσικό- η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών είναι περιορισμένη.

Στο μεταξύ το φαύλο Δημόσιο μέχρι και χθες έδωσε 550.000 ευρώ εφάπαξ σε υπάλληλο της Βουλής που βγήκε στην σύνταξη.

Η δικαιολογία που διαρρέει η κυβέρνηση είναι ότι αυτό γίνεται για να πατάξει την φοροδιαφυγή-πίσω όμως από αυτή την αστεία δικαιολογία κρύβεται η αμείλικτη αλήθεια: To φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος ξέμεινε από χρήματα. Με απλά λόγια είναι ένας μπατίρης εργοδότης του πελατειακού στρατού του Δημοσίου ο οποίος βρίσκεται καμουφλαρισμένος στους 1500 δημόσιους οργανισμούς.

 Πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι που αποτελούν τον φανατικό στρατό των εκάστοτε κυβερνήσεων θα ανακαλύψουν βίαια ότι ο μαφιόζος εργοδότης τους δεν έχει πλέον άλλο λεφτά. Τέρμα τα δίφραγκα, δεν υπάρχει σάλιο...

Φυσικά αυτή την μέθοδο της μη πληρωμής θα την αξιοποιήσουν και οι εγχώροι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Οι νταβατζήδες και κυρίως αυτοί των ΜΜΕ. Θα αρχίσουν κι αυτοί να πληρώνουν τους μισθούς των αχρήστων δημοσιογράφων με πιστωτικές κάρτες. Κάποια στιγμή θα φεσωθούν και οι πιστωτικές κάρτες και θα γίνουμε (επιτέλους) Αργεντινή με τα ανοιγμένα κεφάλια των ηλιθίων ψηφοφόρων να ροβολάνε τη Συγγρού.

Ο Βούτσης πολύ σύντομα θα παραγγείλει κάγκελα και οδοφράγματα για να προστατέψει το άνδρο της Κολομβίας των Βαλκανίων στη πλατεία Συντάγματος.
Τα καλύτερα έρχονται...



ΠΗΓΗ