Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτη τραγωδία στο Φαρμακονήσι…



Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια), είναι μεταξύ των 28 νεκρών της νέας ασύλληπτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 
Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Από τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μέσω του αριθμού 112 πήρε επείγον σήμα για λέμβο σε κίνδυνο, με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma, ενώ πλωτά του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο από τη Μυτιλήνη.

 Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.


Για το συμβάν έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος σήμερα συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν και φθάσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.


Στη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ούτε από τους διασωθέντες πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο σκάφος.



 ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.