Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης: Θα βάλουμε τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την Ευρωζώνη

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα που ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα», ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε τις προγραμματικές θέσεις, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος του νέου κόμματος είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


 Επίσης, σημείωσε τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην παραίτηση της κυβέρνησης, κάτι που χαρακτήρισε ως παλαιοκοματική μέθοδο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν βιάζεται να πάει τη χώρα σε εκλογές εξπρές για καλό σκοπό, κυρίως διότι θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης τις βαρύτατες συνέπειες του μνημονίου» τόνισε παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους εκείνος θεωρεί ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές, ενώ συνέχισε λέγοντας: 

«Αυτή είναι μία παλαιοκομματική τακτική που επιλέγει ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας αυτή των Σαμαρά και Βενιζέλου».

Επίσης, στους λόγους υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να αιφνιδιάσει την Αριστερή Πλατφόρμα, εξουθενώνοντας την τελευταία αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη που διαθέτει ρεαλιστική πρόταση κατά των μνημονίων.


«Πηγαίνουμε αποφασισμένοι στις εκλογές και θα εξελιχθούμε σε καθοριστική δύναμη στις μετεκλογικές εξελίξεις» τόνισε, αναφέροντας με η Λαϊκή Ενότητα διαθέτει 25 βουλευτές που δεν πέρασαν στην αντίπερα όχθη των μνημονίων.

Ως πυλώνες του νέου κόμματος σημείωσε την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, «αρκεί να το παλέψουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της αύξησης φόρων, τονίζοντας πως στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι η εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, όπως και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, προσθέτοντας τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

«Το ΟΧΙ δεν θα μείνει ορφανό σε αυτές τις εκλογές» 
συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για το οικονομικό πρόγραμμα του νέου αυτού πολιτικού σχηματισμού ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως η Λαϊκή Ενότητα θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά εκτός Ευρωζώνης.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.