Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Οι «λαθρέμποροι» της πολιτικής



Του Niko Ago


Τον γνωρίζουμε χρόνια. Τον πληρώνουμε αδρά, εξάλλου, ως εκπρόσωπο του λαού. Τον γνωρίσαμε καλύτερα, στην περίπτωση των οροθετικών γυναικών. 



Τότε, που μαζί με τον συνάδελφό του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τις διέσυρε ξεδιάντροπα, τις διαπόμπευσε με μεθόδους μεσαίωνα, μέχρι που η μία από αυτές, αναγκάστηκε σε αυτοκτονία. 

Και συνεχίζει ακάθεκτος. Από τότε που έχασε την υπουργική καρέκλα, δεν κρατάει καν τα προσχήματα κι έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο χυδαίους ρατσιστές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και αν στο δημόσιο του λόγο, μπορεί και να ελίσσεται κάπως – βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι αποκάλεσε τη χρυσή αυγή, «κίνημα που κάνει ακτιβισμό»- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνει να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική του «ξετσιπωσιά».


Θα καταλάβατε ότι μιλάμε για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσε μέχρι και υπουργός Παιδείας. 
Στον αντιπολιτευτικό του λόγο, έχει συμπεριλάβει πλέον και το μίσος του για τους πρόσφυγες. Το οποίο, το ανακατεύει με την άγνοιά του και καταλήγει στα πιο ανόητα και επικίνδυνα συμπεράσματα που μπορεί να χωράει ανθρώπινος νους, όταν γίνεται λόγος για πολιτικούς. 

Να σημειώσουμε ότι δηλώνει και «σοσιαλδημοκράτης». Για αυτό που συμβαίνει στα νησιά, κυρίως στη Κω, όπου δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά αποδεικνύεται και η πλήρης ανεπάρκεια της ελληνικής διοίκησης, της οποίας ο ίδιος είναι εξέχον μέλος, ο Λοβέρδος επιλέγει να σχολιάσει, ως εξής: 

«Πόλεμος στη Συρία γίνεται εδώ και χρόνια. Τώρα, όμως, η ψευδοαριστερά  κάλεσε τους λαθρεμπόρους να μεταφέρουν μετανάστες από παντού». 

Είναι εντυπωσιακό, πώς σε μόνο 130 χαρακτήρες, χώρεσε τόση άγνοια, τόσο μίσος, τόσο λαϊκισμός, τόσο ρατσισμός. Μόνο μερικοί ακροδεξιοί, και αυτό με ερωτηματικό, θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν. 

Προσέξτε: η «ψευδοαριστερά», «κάλεσε» τους «λαθρεμπόρους» να μεταφέρουν «μετανάστες» μας λέει ο Λοβέρδος. 
Αλλά ταυτόχρονα, αναγνωρίζει – θα μπορούσε κι αυτό να το παραλείψει- ότι γίνεται πόλεμος στη Συρία.


Τους πρόσφυγες τους ονομάζει απλώς «μετανάστες» που τους μεταφέρουν οι «λαθρέμποροι» τους οποίους «κάλεσε» η «ψεδοαριστερά» να το κάνουν. Οι πρόσφυγες, όπως φαίνεται, στο μυαλό του Λοβέρδου, είναι κάποιο «παράνομο εμπόρευμα», που τους μεταφέρουν οι «λαθρέμποροι». Όπως το κρέας, τα ναρκωτικά, το καπνό.

Είναι μάταιη η συνδιαλλαγή με αυτό το συλλογισμό αλλά όταν πρόκειται για βουλευτές, οι διαστάσεις είναι διαφορετικές και σοβαρές. Στη Κω, κυρίως, αλλά και αλλού στην Ελλάδα, εκτυλίσσεται ένα πραγματικό προσφυγικό δράμα. 


Ουδείς λέει ότι η Ελλάδα μπορεί μόνη της και εύκολα να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό «κύμα». Θα ήταν ανόητη ως σκέψη. 
Ταυτόχρονα όμως, οι στιγμές είναι οι καταλληλότερες, για να ξεχωρίσουν οι πραγματικοί δημοκράτες από τους ρατσιστές.
 Και με τέτοια γραπτά, ο συγκεκριμένος πολιτικός, τοποθετεί τον εαυτό του, αυταπόδεικτα και ανεπίστρεπτα, στο «στρατόπεδο» των ακροδεξιών.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.