Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

«Πέρασε» και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων

Πύρρειος νίκη για τον Τσίπρα που είδε ξανά δεκάδες βουλευτές του να καταψηφίζουν

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές.

 
Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων της συμφωνίας με τους δανειστές.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με βαριές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«ΝΑΙ» ψήφισαν 230 βουλευτές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ), «ΟΧΙ» ψήφισαν 63 βουλευτές (από Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν 5 βουλευτές (από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά 31 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 5 βουλευτές ψήφισαν "Παρών". Οι απώλειες δηλαδή για την κυβέρνηση είναι 36.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν "ΌΧΙ" είναι: 

 Αγλαΐα Κυρίτση, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Βαλαβάνη Νάντια, Στρατούλης Δημήτρης, Ήσυχος Κώστας, Κοδέλας Δημήτρης, Χατζηλάμπρου Βασίλης, Σταθάς Γιάννης, Σκούμας Αθανάσιος, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κώστας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Γαϊτάνη Ιωάννα, Αμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Σαμοΐλης Στέφανος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Ιωαννίδης Ηλίας, Ζερδελής Ιωάννης, Πετράκος Αθανάσιος, Ψαρρέα Ελένη, Λεουτσάκους Στάθης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Ζάννας Ζήσης, Κυριακάκης Βασίλης, Δελημήτρος Κωνσταντίνος,Σωτηρίου Ελένη, Ζαχαριάς Κωνσταντίνος. 


"Παρών" ψήφισαν: Βασιλική Λέβα, Διώτη Ηρώ, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Τζήκα - Κωστοπούλου Δανάη, Κασιμάτη Νίνα. 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τη συνηγορία και τη στήριξη των κομμάτων της «ομοψυχίας» του μνημονίου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδίωξε να ψηφιστούν τα μέτρα που επιφέρουν νέα φορο-επιδρομή.

Η συζήτηση στη Βουλή αν και διεξήχθη σε σχετικά υψηλούς τόνους, είναι χαρακτηριστικό πως δεν ελέχθη τίποτα επί της ουσίας των μέτρων. Οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον Δημήτρη Κουτσούμπα, επιδόθηκαν σε αοριστολογίες και ουδείς αναφέρθηκε ουσιαστικά στα προαπαιτούμενα.

Τα... ευφυολογήματα έδιναν και έπαιρναν αλλά για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης ούτε από αυτούς της αντιπολίτευσης.


Μετά τη σημερινή ψηφοφορία μένει να δούμε τι θα κάνει από εδώ και πέρα και πως θα κινηθεί ο Αλ. Τσίπρας αναφορικά με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.