Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 - ΣΑΒΒΑΤΟ













Επρεπε να περάσει μια μέρα για να γράψουν τις ειδήσεις και οι ελληνικές εφημερίδες .



 Επρεπε να φτάσει το μεσημέρι της 20-7 για να βγεί η ανακοίνωση ποιοί επιστρατεύονται από κάθε σώμα.



  

Στην περιοχή της απόβασης εδώ και πάνω από τρεις ώρες οι Τούρκοι αποβιβάζονται χωρίς καμία παρενόχληση ή Ελληνική αντίδραση. 

Μόλις στις 08.40΄ή Αθήνα «ξύπνησε» από τον λήθαργο και έδωσε εντολή εφαρμογής των πολεμικών σχεδίων. Πάνω από τρεις ώρες η Τουρκική αεροπορία, το Πολεμικό της Ναυτικό και οι Δυνάμεις Ξηράς σάρωναν την Κυπριακή επικράτεια ανελέητα, χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση




 30 χρόνια μετά την εισβολή η ουσιαστικότερη εξέλιξη στο Κυπριακό ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν .








 Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.
 Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.

                Διονύσιος Σολωμός

 Η τρίτη ελληνική δημοκρατία ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου και έκλεισε τον κύκλο της με τη νέα εσχάτη προδοσία της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ.
 

 Οι κορυφαίοι προδότες:
Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στρατηγός Φ. Γκιζίκης,
 Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης, Αρχηγός στρατού Αντιστράτηγος Γαλατσάνος, Αρχηγός Ναυτικού Αντιναυαρχος Πέτρος Αραπάκης, (αυτός που έφερε τον Καραμανλή μαζί με τον Αβέρωφ), αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος Παπανικολάου , Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόριος Μπονάνος. Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Πρωθυπουργός, Σπυρίδων Τετενές Υπουργός Εξωτερικών,Ευστάθιος Λατσούδης Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Από αυτούς δεν εκτελέστηκε κανένας. Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης καταδικάστηκε δις εις θάνατον που μετατράπηκαν σε ισόβια δεσμά....

Οι Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος συμμετείχαν στην ιστορική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Γκιζίκη στις 22 Ιουλίου 1974, παρέδωσαν την εξουσία στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή , παρέμειναν στις θέσεις τους , και χειρίστηκαν εγκληματικά και την αντιμετώπιση του Αττίλα 2.


  Οι τέσσερις αυτοί αρχηγοί των όπλων ,Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος, πρωταγωνιστές της Χούντας του 1973, αποστρατεύτηκαν λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Αττίλα 2, και επομένως του εργου τους  με βαθμό επί τιμή, απολαμβάνοντας την σύνταξη και όλα τα υπόλοιπα προνόμια των συνταξιούχων στρατιωτικών.... 



 το πληροφοριακό υλικό
είναι επιλογές από διαφορετικούς
διαδικτυακούς  τόπους
προσπάθησα να αναφέρω 
τα γεγονότα χωρίς να δημιουργήσω
επι πλέον μίση...
η Κύπρος προδοθηκε 
από εντός και εκτός 
{πατριώτες}
ο κυπριακός λαός  πέρασε τα πάνδεινα 
πλήρωσε τη προδοσία με αίμα,
 με ξεριζωμό
και με χιλιάδες αγνοούμενους







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.