Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Guardian: Πέταξαν το «γραπτό» του Τσίπρα στα μούτρα του -«Άνευ όρων παράδοση ή αποχώρηση οι επιλογές του Τσίπρα»

«Το κόκκινο μελάνι πάνω στο έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις λέει τη δική του ιστορία. Οι δανειστές είδαν την πρόταση που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και το βρήκαν ανεπαρκές.





 Όπως ένας δάσκαλος που αντιμετωπίζει έναν αργό μαθητή, το μήνυμα στο αναθεωρημένο έγγραφο που εστάλη πίσω στους Έλληνες ήταν σαφές: η εργασία σας είναι απαράδεκτη. Ξανακάντε την», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.
 
Χωρίς αμφιβολία, το γεγονός αυτό κάνει τη ζωή δύσκολη για τον έλληνα πρωθυπουργό, που νόμιζε ότι οι υποχωρήσεις που έκανε τη Δευτέρα ήταν όλες εκείνες που μπορούσε να προσφέρει, συμπληρώνει.


«Η Αθήνα δεν θα έπρεπε να νιώθει έκπληκτη από την απάντηση που έλαβαν οι προτάσεις της από το ΔΝΤ – το ένα τρίτο της τρόικα. Το Ταμείο πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας πρέπει να περιλαμβάνουν κατά 80% μέτρα για μειώσεις δαπανών και μόλις κατά 20% μέτρα για φόρους», γράφει ο Λάρι Έλιοτ και συμπληρώνει πως το σχέδιο του Τσίπρα κινούνταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, με το 92% των μέτρων να αφορούν σε φόρους.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο Έλιοτ σημειώνει πως «η ελάφρυνση του χρέους θα βοηθούσε να επιτευχθεί το ακατόρθωτο. Θα περιόριζε την ανάγκη για λιτότητα και θα ήταν η λιγότερο πολιτικά τοξική λύση για την Ελλάδα.
 Το ΔΝΤ το γνωρίζει γι” αυτό και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση».

«Οι ευρωπαίοι εταίροι αντιτίθενται σε αυτή τη λύση, καθώς θεωρούν ότι θα επιβάρυνε τους φορολογούμενούς τους. 
Ούτε θέλουν να ενισχυθούν τα κόμματα στην Ισπανία και την Πορτογαλία που τάσσονται κατά της λιτότητας. 
Αυτή η στάση αφήνει στον Τσίπρα μόνο δύο επιλογές: 
Άνευ όρων παράδοση ή αποχώρηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.