Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Bloomberg: Τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα για συμφωνία ή έξοδο από το Ευρώ


Αυστηρή προειδοποίηση δόθηκε στην Ελλάδα να πάψει να πολεμά τις απαιτήσεις των δανειστών, που εκφράστηκε μάλιστα με τελεσίγραφο 24 ωρών για την εκπόνηση σχεδίου με συνετές προτάσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, σε μια συνεδρίαση αξιωματούχων αργά την Πέμπτη, δόθηκαν στην Ελλάδα λιγότερες από 24 ώρες προκειμένου να ετοιμαστεί ένα σχέδιο συμφωνίας που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. 


Τώρα οι θεσμοί εξετάζουν όλα τα σενάρια, αν η Ελλάδα αρνηθει να συμβιβαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η χώρα να βγει τελικά εκτός Ευρωζώνης. 
«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για παιχνίδια. 'Ερχεται η ώρα που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε» τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες. 


O Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε αυτό μέσω twitter, λέγοντας ότι «αντίθετα με όσα λέγονται, εμείς δεν τζογάραμε». 

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις τόνισε χθες βράδυ σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν βασικές διαφορές σε πολλά σημεία και ότι δεν υπάρχει πρόσφατη πρόοδος στην γεφύρωση των διαφορών. 


Η εφημερίδα, επίσης, αναφέρεται στην Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο σκεπτικισμό από το κόμμα της για να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι όντως ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα να συμβιβαστεί.


«Πρέπει να υπάρχει προθυμία να συνεργαστεί με τους τρεις θεσμούς. Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό» τόνισε η καγγελάριος.πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.