Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ρήξη!Ο Γιούνκερ κόβει κάθε γέφυρα με την Αθήνα! Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέμματα και διαψεύδει ότι ζήτησε αύξηση του ΦΠΑ σε ρεύμα - φάρμακα

Λάθος να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε ρεύμα και φάρμακα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν
- Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως δεν μεταφέρει σωστά τις θέσεις των δανειστών
- Έχω να μιλήσω με Τσίπρα από την Κυριακή, είπε
 - Η Ελλάδα έχει την ευθύνη για ό,τι έχει γίνει 

- Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντήθηκε νωρίτερα με Τουσκ, Νταϊσελμπλουμ και Σουλτς


- Λαφαζάνης: Δεν είμαστε μπανανία - Οι δανειστές θέλουν υποταγή! Φταίνε για τη μη συμφωνία

 Οργισμένη ήταν η απάντηση του Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον επι της ουσίας ψεύτη και κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε τους έλληνες πολίτες για τις προτάσεις που είχε κάνει ο ίδιος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο Γιούνκερ για πρώτη φορά μίλησε σε αυτούς τους τόνους και έδειξε επι της ουσίας ότι δύσκολα θα καθήσει μαζί του στο ίδιο τραπέζι!

«Δεν με ενδιαφέρει η ελληνική κυβέρνηση, με νοιάζει ο ελληνικός λαός», είπε ο Γιούνκερ και τόνισε ότι πολλοί «υποφέρουν περισσότερο από άλλους στην ΕΕ», από την προσπάθεια μείωσης του χρέους.

Είπε ακόμα ότι από την Κυριακή δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την Κυριακή αφού οι διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουν πουθενά.


«Η διαπραγμάτευση εντός και εκτός Ελλάδος θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε επακριβώς τι προτείνει η Κομισιόν». Κατηγορώ τους Έλληνες (την κυβέρνηση) ότι λέει πράγματα στον ελληνικό λαό που δεν έχουν σχέση με όσα έχω πει στον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε ο Γιούνκερ.


Είπε ακόμα ότι η Κομισιόν δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ρεύμα και ότι πρότεινε άλλους τρόπους για την βελτίωση των δημοσιονομικών της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και μετριοπαθείς στις αμυντικές δαπάνες.

Νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε στην Βουλή ότι οι προτάσεις της Κομισιόν θα πρόσθεταν 10% αυξήσεις στον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, σημειώνει το Reuters.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.