Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Guardian: Οι δανειστές έχουν κουραστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Δρέσδη, στο περιθώριο της συνάντησης των G7, αποκαλύπτουν την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και την κόπωση των δανειστών με το κόμμα.



Αυτό αναφέρει ο Guardian, που επιχειρεί να ερμηνεύσει τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ. Για όποιον πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ, τα σχόλια της Κριστίν Λαγκάρντ είναι δυσοίωνα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, που αναφέρεται στη δήλωσή της ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι πιθανή και ότι δεν θα σήμαινε το τέλος του ενιαίου νομίσματος.


«Μαζί, αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι ενώ το Grexit δεν είναι η προτιμώμενη εκδοχή, είναι μία ρεαλιστική πρόταση για την οποία έχουν γίνει πλάνα», γράφει ο Guardian. Η ένταση των δηλώσεων της Λαγκάρντ επίσης αποκαλύπτει την αδυναμία της στάσης που κράτησε τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση, σχολιάζει η εφημερίδα.


«Οποια κι αν είναι τα σωστά και τα λάθη στην επιχειρηματολογία σχετικά με το χρέος της Αθήνας και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν με το βάρος του χρέους, οι βασικοί δανειστές της Ελλάδας, από τους οποίους το ΔΝΤ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος, κουράστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Guardian.

Οπως σημειώνει, υπήρξαν στιγμές που αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ έχουν δείξει τη συμπάθειά τους για μία χώρα που πρέπει τα επόμενα 42 χρόνια να αποπληρώνει κατά μέσο όρο 10 δισ. ευρώ για τα δάνειά της.

Αλλά η Λαγκάρντ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει τις δικές της πολιτικές της λιτότητας για να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα και αρνείται να αποδεχθεί οτιδήποτε άλλο, σημειώνει ο Guardian.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.