Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Διαφωνούντες ΣΥΡΙΖΑ: Αν είχε βγει ο Σαμαράς τι διαφορετικό θα έλεγε;


Ευθεία ρήξη με τους δανειστές, καθυστέρηση ή ακόμη και αθέτηση πληρωμών και σχέδιο για εθνικό νόμισμα πρότειναν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές τοποθετήσεις τους και βολές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Σύγκρουση με τους δανειστές τώρα», παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη και του Στάθη Λεουτσάκου, ο Γιάννης Μηλιός στην τοποθέτησή του τόνισε ότι αν οι δανειστές επιμείνουν, τότε η μόνη λύση είναι «η καθυστέρηση στις πληρωμές των υποχρεώσεων της χώρας, πάντα εντός ευρώ».

Μάλιστα, ο κ. Μηλιός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, στις οποίες αναφέρθηκε. «Η κυβέρνηση αυτή δεν προήλθε γιατί υποστήριξε το 70% του μνημονίου. Αν το είχε κάνει, ίσως να μην ήταν στον κυβερνητικό χάρτη. Δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες», τόνισε, ενώ συνέχισε σε πιο σκληρό τόνο και διερωτήθηκε «Δηλαδή, αν είχε βγει ο Σαμαράς, τι διαφορετικό θα έλεγε;».

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και ο Αντώνης Νταβανέλος, ο οποίος έσταξε «χολή» για την ΕΡΤ. «Πήραμε κυβέρνηση δεν πήραμε εξουσία. Επιλογές όπως του Ταγματάρχη στην ΕΡΤ είναι απαράδεκτες και δημοσιογραφικά και τεχνοκρατικά ως μάνατζερ. Βάζουμε τον μάνατζερ που επί Μόσιαλου άρχισε την κατεδάφιση της ΕΡΤ. Χρειάζεται αναστροφή σε αυτά και έχει ανατεθεί στις διαδικασίες μετά τη διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι κόκκινες γραμμές είναι υποχώρηση από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι υποχώρηση από τις αποφάσεις του συνεδρίου. Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και επιβεβαίωση σεναρίων για τον ΦΠΑ μπορεί να έχουν πολύ μεγάλες συνέπειες, μεγάλος πολιτικός κίνδυνος. Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, αναγκαζόμαστε να υπερασπιζόμαστε τον κόσμο σε όλο και κατώτερο επίπεδο» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν στην τοποθέτησή της όμως και η Σόφη Παπαδόγιαννη. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρότεινε ακόμη ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώσει τους δανειστές, αλλά «να μη φοβηθεί τη διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ» και σημείωσε ότι «Πρέπει να υπάρχει σχέδιο για εθνικό νόμισμα».

Ο κ. Γιώργος Σαπουνάς μέλος της ΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του στην συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και της εκλογής του κ. Προκόπη Παυλόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ της λήψης των αποφάσεων από τα κομματικά όργανα.

Ο Πάνος Λάμπρου μέλος της ΠΓ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος παρά τα προβλήματα και τα διλήμματα, πρόσθεσε ότι οι τελευταίες δύο αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας ήταν ομόφωνες και τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στα κομματικά όργανα προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις ενόψει της πιθανής συμφωνίας με τους πιστωτές και στο πλαίσιο αυτό να αποφασιστεί είτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα , είτε σε εκλογές.




πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.