Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.
Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.


Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγείται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.