Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA -Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά αν δεν υπάρξει συμφωνία

Για έτοιμο «plan b» της κυβέρνησης, σε περίπτωση που… στραβώσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, έκανε λόγο ο Πάνος Καμένος – 




«Μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα», «Όχι πάση θυσία στο ευρώ», «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «Ανατροπή» στο Mega, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, αφού πρώτα εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με τα όσα είπε για το «κούρεμα» ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή, διευκρινίζοντας πως διαφωνεί μαζί του για το «60-70%» του μνημονίου, τόνισε πως «κούρεμα είναι και η επέκταση ενός μεγάλου ομολόγου», ενώ σημείωσε πως: 

«Επιμένω πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν μας πειράζει το πώς θα το πουν αλλά το τι θα γίνει».

«Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά αν δεν υπάρξει συμφωνία. Μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, μπορεί να είναι άλλες χώρες», δήλωσε ακολούθως, επαναλαμβάνοντας ότι «το Grexit δεν προβλέπεται από την Ευρώπη».

«Το Grexit είναι σαν τον μπαμπούλα. Είναι μια απειλή χωρίς υπόσταση. Δεν υπάρχει σχετική διαδικασία καν», υποστήριξε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί μία χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο με βούληση της Ευρωζώνης. Από το ευρώ δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς».
«Εάν κλείσουν τη στρόφιγγα παράνομα δεν πρόκειται να πληρωθούν τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές. Δεν πνιγόμαστε μέχρι τον Ιούλιο, ανεξαρτήτως της πίεσης που θα ασκήσουν», κατέστησε σαφές, απαντώντας καταφατικά στο «όχι πάση θυσία στο ευρώ»


«Ναι στο ευρώ αλλά με ίσους όρους», υπογράμμισε, ενώ τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος εάν κριθεί αναγκαίο. «Εάν συγκρουστούμε ο ελληνικός λαός θα έχει τον λόγο, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση», είπε.


Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για ανατροπή των διαδικασιών στην Ευρώπη. «H Μέρκελ θέλει να δείξει ότι είναι ο ισχυρός της Ευρώπης. Δεν πιστεύω στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας. 

Η Ελλάδα τελεί υπό μία διαρκή πίεση από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου προσέφυγε σε μηχανισμό στήριξης», σημείωσε, για να υπογραμμίσει ότι η εξεταστική όσον αφορά στο Μνημόνιο θα ασχοληθεί και με τους Έλληνες και με τους ξένους.


«Θα αποδειχθεί η συνεργασία κάποιων κερδοσκόπων με ντόπιους παράγοντες για να κερδίσουν σε βάρος της Ελλάδας. Αυτά μπορεί να υποκρύπτουν έναν δόλο. Τότε το χρέος είναι ένα χρέος που έγινε γιατί κάποιοι έστησαν τη χώρα στον τοίχο», υποστήριξε.


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε επίσης ότι η πολιτική της λιτότητας έχει οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή. 

«Καταρχάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να υπάρξει λύση. Θα κάνουμε πίσω μέχρι τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση αυτή».

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι «σε κάποιες είμαστε άκαμπτοι», φέρνοντας το παράδειγμα της ΔΕΗ, αφού διευκρίνισε όμως ότι «υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις προς το συμφέρον του κράτους».
Ερωτηθείς για το πώς προέκυψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως «η συνεργασία αυτή ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού».

Συμπλήρωσε πάντως ότι διαφωνεί με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, έθεσε ως κόκκινη γραμμή το θέμα της ονομασίας στο Σκοπιανό, ενώ πρόσθεσε ότι «έχει ενδιαφέρον ο διάλογος με τους κουκουλοφόρους».

«Το να έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογικό. Στις κόκκινες γραμμές δεν κάνουμε πίσω. Αυτή είναι και η συμφωνία που κάναμε με τον κ. Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπογράψαμε χαρτιά, δώσαμε λόγο τιμής με τον Αλέξη Τσίπρα».

Οσον αφορά, επίσης, στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ, ο κ. Καμμένος απάντησε χαρακτηριστικά:
 «Γιατί όχι; Με όλους τους Ελληνες».

Σχετικά δε με την υπόθεση χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, ο υπουργός Αμυνας είπε πως «εξέλιξη με Χαϊκάλη δεν είχαμε, αλλά ο κ. Ντογιάκος θα προσπαθήσει να βάλει αυτή την υπόθεση στον κάδο των αχρήστων.
 Πρέπει να δούμε ποιοι έκαναν αυτά τα παιχνίδια», συνέχισε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Όπως εξήγησε, τέλος, ο κ. Καμμένος, προεκλογικά μιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα στο τηλέφωνο.
«Ο Τσίπρας μου πρότεινε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», πρόσθεσε, για να καταστήσει σαφές πως εξαρχής δεν τον ενδιέφερε η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

«Εγώ επέλεξα τα πρόσωπα των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Καμμένος, γνωστοποιώντας πως πλέον μιλάει καθημερινά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα…



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.