Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκεια αξιοπρέπεια

Απρόσμενη αποδοχή από τον ελληνικό λαό είχε η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που είπε ότι ο κόσμος στους δρόμους δεν ζητάει δουλειές και λεφτά αλλά αξιοπρέπεια.
 

Τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη χαιρέτισαν αμέσως χιλιάδες άστεγοι που ζουν στο δρόμο με μοναδικό αίτημα την αξιοπρέπειά τους, αφού πιστεύουν ακράδαντα ότι η δουλειά είναι...
ντροπή και τα λεφτά χαλάνε τον άνθρωπο.

Άμεσα ήταν τα αποτελέσματα της δήλωσης του Γιάνη Βαρουφάκη και στον αναρχικό χώρο, αφού χθες το βράδυ ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασαν ΑΤΜ, καρτοτηλέφωνα και καταστημάτα στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας την αξιοπρέπειά που τους πήρε η Κυβέρνηση απομακρύνοντας τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να ήταν και τίποτα ασφαλίτες αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού μετά από 1 μήνα χωρίς ΜΑΤ στα Εξάρχεια, αναρχικοί και μπάτσοι εμφανίζουν στερητικό σύνδρομο. Τόσα χρόνια οδομαχιών με γκλομπ, ασπίδες, πέτρες και μολότωφ τούς έχουν προκαλέσει έντονη σωματική και ψυχολογική εξάρτηση. Μαζί δεν κάνουν και χώρια δε μπορούνε.

Εγώ, από τη μεριά μου, χάρηκα πάρα πολύ με τη δήλωση του Γιάνη, αφού από καιρό σκεφτόμουν να τα παρατήσω όλα και να ανοίξω ένα ανταλλακτήριο αξιοπρέπειας. Θα χ€στώ στο τάλιρο.

Είναι πολύ ευχάριστο που ο Υπουργός Οικονομικών μιλάει εξ ονόματος του ελληνικού λαού αλλά αν μου επιτρέπει θα ήθελα να διαχωρίσω λίγο τη θέση μου από την πλέμπα.

Διαχωρίστε την κι εσείς! Τζάμπα είναι! Όλοι αυτό δε θέλουμε άλλωστε; Αυτό δε νομίζουμε; Ότι είμαστε ξεχωριστοί. Ότι εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους.

Εντάξει, ορισμένοι νομίζουν ότι είναι τόσο ξεχωριστοί που κάθονται και γράφουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και τον Γλέζο. Ξέρετε τώρα, κάτι ξεχασμένοι, πρώην αποτυχημένοι πουθενάδες ή μούμιες του παρελθόντος που τόσα χρόνια δε βγάζαν μιλιά για τίποτα ή πάνε όπου φυσάει ο άνεμος.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε πολίτης με ελάχιστη αυτοεκτίμηση και αίσθημα αξιοπρέπειας έχει εγκαταλείψει τον βόθρο της Ελλάδας προ πολλού. Τα σκ@τά έχουμε μείνει πίσω. Οπότε μην το παιδεύετε, πατσαβουράκια. Ό,τι και να γράφετε, ό,τι και να λέτε, κατηγορία δεν ανεβαίνετε. Δεν έχει πιο πάνω. Είναι θλιβερό το θέαμα κουράδων που προσπαθούν απεγνωσμένα να σκαρφαλώσουν η μία πάνω στην άλλη.

Θέλω λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου, αφενός γιατί έχω πολλά λεφτά κι άμα θέλω αξιοπρέπεια την αγοράζω, αφετέρου γιατί είναι λίγο υποκριτικό να μιλάμε για αξιοπρέπεια εν έτει 2015.

Δηλαδή, τα χρόνια πριν την κρίση που ζούσαμε εθνικά ξεφτιλίκια αλλά υπήρχαν λεφτά, δε θυμάμαι κανέναν να μιλάει για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ούτε κανέναν ελληνικό λαό να ζητάει αξιοπρέπεια. Μια χαρά κѠλ⓪χτυπιόντουσαν όλοι στα σκυλάδικα. Ζμπ⓪ύτσ@ τους η αξιοπρέπεια.

Και τώρα τι; Είναι κι αυτό υπόθεση της Κυβέρνησης; Αυτό λέει ο κ. Βαρουφάκης; Ή μηπως λέει ότι η 30άρα με τα 2 μεταπτυχιακά που δουλεύει γκαρσόνα για 300 ευρώ δε συνδέει την αξιοπρέπειά της με την άθλια δουλειά που κάνει και δε γυρνάει ράκος κάθε βράδυ σπίτι για μια ζωή που πήγε στράφι; Καταλαβαίνει ο κ. Βαρουφάκης ότι έχουμε βαρεθεί να δουλεύουμε τζάμπα;

Καπιταλισμό δεν έχουμε; Με οικονομικούς όρους δεν ερμηνεύονται όλα; Αφού λοιπόν έχουμε καπιταλισμό και μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει τον εντός του ευρώ σοσιαλισμό που φαντασιώνεται, παρακαλείται ο κύριος Βαρουφάκης να μη λέει μαλακί€ς ολόκληρος μαντράχαλος.

Να αρχίσει να κάνει τη δουλειά του για την οποία αμείβεται καλά και να αφήσει την αξιοπρέπειά μας ήσυχη. Θα τη βρούμε μόνοι μας.

Tα λεφτά φυσικά και δε φέρνουν αξιοπρέπεια - όπως ούτε και ευτυχία - αλλά η φτώχεια σε οδηγεί σίγουρα σε αναξιοπρεπείς πράξεις. Θα μου πείτε, αναξιοπρεπείς σύμφωνα με ποιον κώδικα αξιών; Έλα ντε! Γι' αυτό σας λέω, μην το ψάχνετε.

Η αξιοπρέπεια είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Ας μην την μπερδεύουμε με τα λεφτά. Ας μην την μπερδεύουμε με τίποτα άλλο πέρα από την πάρτη μας.

Αυτή είναι η αλήθεια. Πείτε τη στον Γιάνη.

by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Ντάξει, δε λέω, γ@μ@ν€ οι κυβερνητικές δηλώσεις και τα παιχνίδια με τις λέξεις, αλλά μήπως το έχουμε παραχέσει με τα 352 "θα" ανά ημέρα; Ξεκινήστε να δουλεύετε κι εμείς θα κάνουμε υπομονή. Άλλα 40 χρόνια αν χρειαστεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.