Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Μάντεψε ποιος θα πληρώσει τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου και Παπανδρέου




γράφει ο Φέλιξ


Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει κόμμα. Με νέο όνομα, παλιά υλικά αλλά και νέο ΑΦΜ. Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί απλούστατα σημαίνει πως δεν έχει καμιά σχέση με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Το δε Ευαγγελικό ΠΑΣΟΚ, με τον τελευταίο του Πρόεδρο στο τιμόνι, οσονούπω μας αφήνει μέρες. Μάντεψε λοιπόν ποιος θα πληρώσει τα 140.000.000 σε Τράπεζες που έχει πάρει το κόμμα. Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος.




Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πλευρά. Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζουμε αν ήταν οικονομικά του κόμματος ή των αρχηγών του. Μπορεί να υπάρχουν οικονομικές διοικήσεις στο κόμμα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και όλες οι ενδείξεις πως τα ταμεία δεν ήταν και τόσο κομματικά. Ο Βενιζέλος έχει κατηγορήσει τον Παπανδρέου ότι έφαγε λεφτά αλλά την ίδια ώρα δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία των ορκωτών λογιστών που το αποδεικνύουν.

 Άρα ή δεν έφαγε ή αλληλοεκβιάζονται και τελικώς μαζί τα τρώνε

Πρόκειται για δημόσιο χρήμα, είτε προέρχεται από την κρατική επιχορήγηση την οποία έχουν προεισπράξει, είτε πρόκειται για τραπεζικά δάνεια αφού οι ζημιές καλύπτονται από την ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή το κράτος.


Ως τώρα εισαγγελέας δεν λέει να βάλει το χεράκι του,όπως άλλωστε δεν το βάζει και στις Τράπεζες.
Και πάμε στην πιο πολιτική διάσταση του θέματος. Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα λεφτά του κόμματός τους, που έκαναν φύλλο και φτερό τις κρατικές επιχορηγήσεις ως το 2018 και δανείστηκαν και εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά άφησαν εργαζόμενους απλήρωτους και χρέη, μπορεί να μην έσωσαν το κόμμα αλλά θα σώσουν την Οικονομία της χώρας;
  πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.