Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Η Βομβα απο το ΠΑΡΟΝ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ τον μεσάζοντα;

Και δεν πήγε στο ραντεβού με τον Χαϊκάλη, όπου θα τον έπιαναν στα πράσα… – Καθυστερημένη η αντίδραση από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη στην καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή – Ο πρωθυπουργός, αντί να δώσει εντολή να βγουν όλα στη φόρα, κάνει μήνυση κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ

 

 

 

 

ΝΑ χυθεί άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή Π. Χαϊκάλη και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά ντοκουμέντα είναι το πάνδημο αίτημα της κοινωνίας.


Μια υπόθεση που ρίχνει βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ οι καταγγελίες αναδίδουν μια άνευ προηγουμένου οσμή σκανδάλου, διαφθοράς και συναλλαγής με «ζητούμενο» το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές αρχές πρέπει να δράσουν ταχύτατα και να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τους αναλογούν και με βάση τον βαθμό εμπλοκής τους. 


Είναι επιτακτική ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο Π. Χαϊκάλης, να δοθεί εισαγγελική εντολή να «ανοίξουν» ΑΜΕΣΩΣ τα κινητά τηλέφωνα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Να πέσει φως σε όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Το επιχείρημα ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν υποκλοπής και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί ή να αξιοποιηθεί δικαστικά είναι έωλο, διότι αυτό ακριβώς εφαρμόστηκε και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

 Από τις λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίσθηκαν την υπόθεση οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές. 

Κράτησαν μυστικές τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη, παρότι πέρασαν αρκετές ημέρες από την πρώτη κατάθεσή του στον Εισαγγελέα, δεν κινήθηκαν όμως ούτε προς την κατεύθυνση του «μεσάζοντα» Γ. Αποστολόπουλου. 

Στοιχεία που κάνουν ορισμένους να πιστεύουν ότι, αν δεν έβγαινε να καταγγείλει δημόσια την απόπειρα δωροδοκίας ο ίδιος ο βουλευτής, η υπόθεση ενδεχομένως να έμενε σε αδράνεια για αρκετές ημέρες – ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Ερωτήματα προκύπτουν και για το ποιος «φρόντισε» να ενημερώσει τον Γ. Αποστολόπουλο ότι είχε στηθεί παγίδα 
και δεν πήγε στο κρίσιμο ραντεβού στο σπίτι του Π. Χαϊκάλη. Το γεγονός το γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι από τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία και είναι λογικό ορισμένοι να πιστεύουν ή να υποψιάζονται ότι με κάποιο τρόπο ειδοποιήθηκε ο Γ. Αποστολόπουλος.


Ο τρόπος που αντέδρασε επίσημα η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία έδειξε οργή, αλλά περισσότερο άγχος. Ενδεικτικό είναι ότι τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη όσο και αρκετοί βουλευτές (Γεωργιάδης, Πιπιλή κ.ά.) έσπευσαν να καταγγείλουν τον Π. Χαϊκάλη και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης. 


Χωρίς να έχουν υπόψη τους τι ακριβώς διημείφθη στις συναντήσεις Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου. Ερωτήματα προκαλεί και η αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, που αντί να δώσει εντολή να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι, πρώτα έστειλε στη Δικαιοσύνη τα ντοκουμέντα. 

Δίνοντας με τον τρόπο αυτό σήμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του κ. Χαϊκάλη ότι προέβη σε υποκλοπή συνομιλιών, κάτι που διώκεται από τον νόμο. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να μηνύσει τον βουλευτή επειδή τον ενέπλεξε στην υπόθεση χωρίς να υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε ότι ο Γ. Αποστολόπουλος του είπε ότι ενεργεί για λογαριασμό του πρωθυπουργού και ενός ισχυρού τραπεζίτη κι ότι αυτά υπάρχουν στις ηχογραφημένες συνομιλίες. 

Απαντώντας η πλευρά Καμμένου στον ισχυρισμό της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Γ. Αποστολόπουλος υπήρξε σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, τονίζουν ότι ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε από το κόμμα όταν δεν του έκαναν κάποιες «εξυπηρετήσεις» που είχε ζητήσει από τον κ. Καμμένο. 

Όσο για το ότι επελέγη το συγκεκριμένο πρόσωπο για να προσεγγίσει τον κ. Χαϊκάλη, από τους ΑΝΕΛ λένε ότι ήταν λογικό να αναθέσουν σ’ εκείνον τη «δουλειά», καθώς γνώριζαν ότι είχε καλές σχέσεις με το κόμμα και ειδικά με τον βουλευτή.

Κρατάει αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ


Αίσθηση προκαλεί η στάση που τηρεί το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την υπόθεση, παρότι συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία κι εμμέσως το αφορούν οι εξελίξεις που σχετίζονται με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Περιορίσθηκε σε μια λιτή ανακοίνωση ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών Χαϊκάλη, ωσάν να πρόκειται για κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Είναι εμφανές ότι ο κ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις από την υπόθεση, αφενός γιατί δεν γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθούν να πράγματα κι αφετέρου για να μη φορτωθεί πολιτικό κόστος από την όλη υπόθεση. Άλλωστε πουθενά και σε κανένα σημείο δεν εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά. 

Αφήνει τον κ. Σαμαρά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να επωμιστεί όλο το πολιτικό κόστος, που θα είναι μεγάλο ακόμη και στην περίπτωση που η υπόθεση αποδειχτεί λιγότερο σοβαρή απ’ ό,τι φαίνεται αυτήν τη στιγμή.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.