Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ «ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Ποιοι και γιατί μαγειρεύουν συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Ποιος πόνος τους έπιασε ξαφνικά;Τι να “ναι αυτό που τους ενώνει;
 
Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με στόχο να βρεθεί μια συναινετική λύση που θα έχει την υπογραφή όσων γίνεται περισσοτέρων βουλευτών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το κείμενο αυτό είναι …ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν χθες έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται:

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015.


 Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ βουλευτής που συνυπογράφει το κείμενο, καταβάλλεται μια προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Αγορά» είχε αποκαλύψει το Σάββατο 15 Νοεμβρίου την κίνηση των ανεξάρτητων βουλευτών για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικού σκοπού από την παρούσα βουλή, ενόψει της προεδρικής εκλογής του Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Είκοσι βουλευτές έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κείμενο – πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.
 
Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, 

οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.