Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

'' Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ''...







Συνέντευξη Τύπου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι γονείς των αναρχικών κρατουμένων και απεργών πείνας... Η συνεχιζόμενη απεργία πείνας των Ρωμανού και Μιχαηλίδη, άλλα και η συμμετοχή των Μπουρζούκου και Πολίτη, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, δημιουργούν νέα δεχόμενα στο πολίτικο σκηνικό.


Σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανο, τον λόγο πήρε πρώτη η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι η γιατρός των απεργών πεινάς.

«Μιλάω ως μάνα και γιατρός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρωμανός είναι η «ενσάρκωση της αντίστασης», αλλά και πως το Κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.


  


«Αυτή τη στιγμή οι απεργοί πείνας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η κατάστασή τους δεν είναι καλή», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους».

Όσον αφορά στον Ρωμανό, τόνισε πως δεν έχει αποκλίνουσα συμπεριφορά και ότι είναι ένας νέος πολιτικός κρατούμενος, οι πράξεις του οποίου ήταν «διαμαρτυρία στο σύστημα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός διευθυντής Γυμνασίου-Λυκείου φυλάκων ανηλίκων Αυλώνα, ενώ αμέσως μετά η εγκληματολόγος, Αναστασία Τσουκαλά.

Από την πλευρά της η κυρία Τσουκαλά είπε πως οι  οι άδειες των κρατουμένων έχουν λόγο ύπαρξης και ότι απώτερος σκοπός είναι η κοινωνική ένταξη των νέων, αλλιώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «θα γίνουν αγρίμια κύριε υπουργέ». 




«Πώς να επανέλθει όταν βγει από τη φυλακή; Εκμηδενίζουν προσωπικότητες κρατώντας τον κρατούμενο στη φυλακή χωρίς άδεια», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού δήλωσε πως είναι περήφανος για τον γιο του και ότι
ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στον Νίκο, ενώ ο πατέρας του Μιχαηλίδη είπε: 

«Το παιδί μου έλεγε ότι η εξουσία τιμωρεί και δεν το πίστευα τότε. Δεν ήξερα. Τώρα  ξέρω τη δήλωσή του».

 Στο πάνελ μίλησαν ακόμη οι: η Λίνα Βεργοπούλου, γιατρός των κρατουμένων, Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, ενώ την κουβέντα συντονίζει η δημοσιογράφος Μιμίκα Κριτσανίδου.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 6 έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πεινάς, Νίκο Ρωμανό.

Ο Πέτρος Δαμιανός - Εκπαιδευτικός διευθυντής Γυμνασίου-Λυκείου φυλάκων ανηλίκων Αυλώνα



   


















πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.