Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

δώ πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο


Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνειο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό… Λαέ, κατέβα στο πεζοδρόμιο, έλα να μας συμπαρασταθείς, τη λευτεριά σου για να δεις…

 

 

 

«Αδέλφια μας στρατιώτες! Αδέλφια μας στρατιώτες! Πώς είναι δυνατόν να πυροβολήσετε τ' αδέρφια σας; Πώς είναι δυνατόν να χυθεί ελληνικό αίμα; Αφού όλοι πιστεύουμε στη λευτεριά! Εγώ πρώτος αρχίζω τον Εθνικό Ύμνο, το αιώνιο σύμβολο της ελευθερίας: 
"Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε λευτεριά!" ...

Ελληνικέ λαέ, πρέπει να μάθεις! Πρέπει να μάθεις ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζονται τα παιδιά σου! Όλος ο ελληνικός λαός, και προπαντός ο λαός της Αθήνας, βρίσκεται στους δρόμους, μπροστά στα τανκς! Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο!» 




 η εξέργεση των φοιτητών του Πολυτεχνείου  και όσα επακολούθησαν  δεν είναι  το παραμυθάκι που μάθανε τα παιδιά μας στο σχολείο ..ούτε  το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα ..με τις σημαίες  και τα hot dogs  . Είναι η ιστορία ενός Έθνους που έζησε 7 χρόνια  δικτακτορίας   ...είναι ο διαμελισμός της Κύπρου   .....






 Ορέστη απ΄ το Βόλο
Μαρία απ΄ τη Σπάρτη
γυρεύω το γιο μου
Μαρία απ΄ τη Σπάρτη
Ορέστη απ΄ το Βόλο
την κόρη μου θέλω





Τιμούμε και φέτος την μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου και φέρνουμε στη μνήμη μας την ηρωική θυσία αυτών που στάθηκαν μπροστά στα τανκς των δικτατορικών αρχών χωρίς να αναλογιστούν το θάνατο και τον πόνο. 

Οι νεαροί φοιτητές έπεσαν ηρωικά με την ελπίδα ότι ο θάνατος τους θα φέρει ζωή για τις επόμενες γενεές. Το πάθος, το όραμα και η πίστη τους στις αρχές της Δημοκρατίας έδωσαν δύναμη στα κορμιά και τις ψυχές τους. 


 Κάθε σταγόνα από το αίμα τους στάζει με βρόντο ξεκουφαίνοντας αυτούς που σήμερα καταπατούν τις αρχές της Δημοκρατίας. Η πολιτική και οικονομική αστάθεια που επικρατεί έχουν ξεσηκώσει τους λαούς και οι εξεγέρσεις φέρνουν στη θύμηση μας το παλιό εκείνο σύνθημα που φώναζαν και τότε οι ηρωικοί φοιτητές του Πολυτεχνείου: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. Βασικά, ουσιώδη και απαραίτητα αγαθά που όμως δεν τα απολαμβάνουμε όλοι ισότιμα. 




Ε. Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.