Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το… θρόνο του που παρέδωσε ο ίδιος στον Βενιζέλο, τώρα τον ζητάει πίσω ο γΑΠ! Και δεν ντρέπεται καθόλου για την παράδοση την κυριαρχίας της πατρίδας μας στο ΔΝΤ!

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση. Αυτή είναι συνοπτικά η πρόταση που δημοσιοποίησε γραπτώς την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, μία μόλις ημέρα μετά την αποτυχημένη συνάντηση των δύο πλευρών.
 
Δημοκρατική Παράταξη χωρίς Παπανδρέου δεν γίνεται… υποστηρίζουν οι εναπομείναντες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αμφισβητεί πλέον ανοιχτά την ηγεσία Βενιζέλου, ζητά κινηματικές διαδικασίες από τη βάση και ισχυρίζεται πως... το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί και χρειάζεται «ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ, για να ανανήψει».
 
 
Αναλυτικότερα, προτείνει προκήρυξη έκτακτου ανοιχτού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ με προκήρυξη που θα συνοδεύεται με προσκλητήριο προς όλους, «είτε είναι στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είτε δεν είναι» και ανοιχτό μητρώο, «για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους όσους ενδιαφέρονται». 
 
Όπως τονίζει στη συνέχεια, στις ανοιχτές διαδικασίες προς και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πρέπει «να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα πάντα: στίγμα, φυσιογνωμία, θέσεις, σύμβολα, δομή, πρόσωπα», ενώ ολοκληρώνοντας την πρότασή του θέτει ζήτημα ηγεσίας καλώντας αμέσως μετά το συνέδριο σε εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.
 
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμμέσως πλην σαφώς εκδηλώνει την επιθυμία του να επιστρέψει ο ίδιος στην ηγεσία του κόμματος τονίζοντας ότι, «αν αναληφθούν πρωτοβουλίες που σέβονται τις αρχές, τις αξίες και τον κόσμο του Κινήματος, θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις και από οποιαδήποτε θέση μάχης, στο εγχείρημα αυτό», κι ας συμπληρώνει ότι δεν ενδιαφέρεται «για καμία καρέκλα».
 
 
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαξιώνει πλήρως το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης επαναλαμβάνοντας τα καρφιά του περί «οβιδιακών μεταμορφώσεων» που επιχειρούνται κατά καιρούς στο Κίνημα και «ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της».
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αισθάνεται να απειλείται από τις αξιώσεις του πρώην πρωθυπουργού και βλεποντας τη θέση του στον πράσινο Τιτανικό να τρίζει προειδοποιεί με διαγραφή όχι μόνο τον Γ. Παπανδρέου αλλά και όποιον άλλον τον ακολουθήσει ή υποστηρίξει, προμηνύοντας ότι θα τεθεί εκτός ΚΟ και Κινήματος όποιος παραβιάσει τις αποφάσεις σχετικά με τη μετεξέλιξη του κόμματος. Παράλληλα κάνει λόγο για «κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας που προκαλούν αβεβαιότητα και αστάθεια».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.