Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η επόμενη μέρα του «ναυαγίου»…

Οι εκλογές μοιάζουν με μονόδρομο...
Για ακόμη μία φορά, οι Έλληνες διαπραγματευτές γυρνούν στην Αθήνα με άδεια χέρια. Πλέον, Σαμαράς και Βενιζέλος μοιάζουν πιο μόνοι από ποτέ και καλούνται να αποφασίσουν, πως θα… πορευτούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο Μαξίμου θεωρούν «πιθανότερη από ποτέ» την άτυπη («τεχνική») παράταση του ισχύοντος μνημονιακού προγράμματος, με άλλοθι το 20μερο κλείσιμο των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων λόγω εορτών και «επιβεβλημένη» την επίσπευση της Προεδρικής εκλογής τον Ιανουάριο (μετά τις 7 του μήνα που θα επαναλειτουργήσει η Βουλή).
Αυτό που καίει όμως την κυβέρνηση, πέρα από τα ίδια τα μέτρα που ζητεί η τρόικα, είναι η διαπίστωση, από την πλευρά των δανειστών ότι οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασκούν τόσο μεγάλη πίεση στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκήσει πολιτική πέρα από τους τρεις μήνες που υπολείπονται.
Όποιο και αν είναι το Β’ πλάνο λοιπόν, όταν έχεις απέναντί σου έναν απογοητευμένο λαό και δανειστές που δεν πιστεύουν στην πολιτική σου ικανότητα, οι εκλογές μοιάζουν με μονόδρομο…



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.