Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

“Γίνε Πόρνη και βγάλε λεφτά μέσα στην κρίση !” – Νεοφιλελέ ρητό

Πως το λένε να δείς ; Α ! Καινοτομία, νέα επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη, τι δεν κατάλαβες ;

Επιστροφή στην κανονικότητα

Ηδη σαν να ακούω τα μεγάλα κανάλια για το πως ο εργατικός και όποιος θέλει να κουραστεί, μπορεί να κερδίσει λεφτά μέσα στην κρίση. 

 

 

Δουλείες υπάρχουν !

Ξεκινάς με εθελοντική στα 20, στα 30 ημιαπασχόληση με €200, στα 40 8ωρο με €560 και στα 50 αααααρχοντας με €800 !

 

Πώς η πορνεία απαλλάσσει τη Γερμανία από συνεισφορά €779 εκατ. στον προϋπολογισμό της ΕΕ


 
Ποσό 70 εκατ. στερλινών καλείται να καταβάλει η χρεωμένη Ελλάδα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Ως γνωστό, ο προϋπολογισμό της ΕΕ μοιράζεται μεταξύ των χωρών – μελών ανάλογα με το μέγεθος των οικονομιών τους.
 
Άρα, αν η οικονομία κάποιου κράτους εμφανίσει ανάπτυξη που δεν υπολογίστηκε, αυτό σημαίνει όλτι έχει πληρώσει λιγότερα από αυτά που της αναλογούν και οι υπόλοιπες επιβαρύνθηκαν με το ποσό που έπρεπε να είχε καταβάλει κανονικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η μεγάλη Βρετανία άρχισε μόλις να συμπεριλαμβάνει τα έσοδα από την πορνεία στο μέγεθος της οικονομίας της. Το ποσό αυτό – παρά το γεγονός ότι είναι μικρό – χάρη σε μια αλλαγή που συντελέστηκε στα στατιστικά λογιστικά πρότυπα προστέθηκε στον προϋπολογισμό της χώρας – κάτι που κανονικά θα ‘πρεπε να είχε συμβεί πριν από χρόνια.

Ετσι, τώρα η Βρετανία άρχισε να συνυπολογίζει αυτά τα χρήματα στα νούμερα των προηγούμενων ετών για το μέγεθος της οικονομίας της.Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία (η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης) έχει νομιμοποιήσει την πορνεία από το 2002, άρα ότι τα σχετικά μεγέθη των οικονομιών Βρετανίας και Γερμανίας ήταν λανθασμένα, καθώς η Γερμανία πλήρωνε μέχρι τώρα περισσότερα απ’ όσα της αναλογούσαν και η Βρετανία λιγότερα.

Τι θα συμβεί όμως με τα επιπλέον χρήματα που έχουν πληρώσει κάποιες χώρες; Θα μεταφερθούν από τις χώρες που στο παρελθόν πλήρωναν λιγότερα, στις χώρες που πλήρωναν πολλά. Απ’ό,τι φαίνεται, η ΕΕ φαίνεται να χάνει κάμποσα από αυτή τη μεταφορά – παίρνει πίσω περίπου 420 εκατ. ευρώ λιγότερα από αυτά που ξοδεύει. Ο μεγάλος κερδισμένος της διαδικασίας αναδιεκνύεται η Γαλλία που παίρνει πίσω 1 δισ. ευρώ, αλλά και η Γερμανία που της επιστρέφονται 780 εκατ. ευρώ. 


Αντιθέτως, χαμένοι είναι πέραν της Βρετανίας που πρέπει να πληρώσει 1,676 δισ. στερλίνες και την Ολλανδία (506 εκατ. στερλίνες), οι χώρες του Νότου που έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση: δηλαδή η Ιταλία που πρέπει να πληρώσει 268 εκατ. στερλίνες, η Ελλάδα 70 εκατ. στερλίνες και η Κύπρος, 33 εκατ. στερλίνες.

Επίσης, επιπλέον χρήματα θα κληθούν να καταβάλουν:
Δανία – 253 εκατ. στερλίνες
Πολωνία – 249 εκατ. στερλίνες
Αυστρία – 232 εκατ. στερλίνες

Σημείωση: Να υπενθυμίσουμε ότι η Γερμανία νομιμοποίησε την πορνεία το 2002. Έδωσε στις γυναίκες (αλλά και τους άνδρες) που απασχολούνται στο χώρο του πληρωμένου έρωτα τη δυνατότητα να έχουν ασφάλιση και ένσημα σύνταξης όπως κάθε άλλος εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 400.000 (νόμιμες) ιερόδουλες στη χώρα.

Πάντως πολλοί είναι και αυτοί που επικρίνουν την τόσο φιλελεύθερη πολιτική του Βερολίνου στο θέμα αυτό υποστηρίζοντας πως η Γερμανία θα γίνει το “μπουρδέλο της Ευρώπης”, όπως γράφει το BBC.



netakias

 πηγή

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.