Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Ελλάς, Ελλήνων… επιστρατευμένων!

Στο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ κατέφυγε η συγκυβέρνηση σε μια προσπάθεια να «τρομοκρατήσει» τους απεργούς και να «σπάσει» τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους. Η επιστράτευση των εργαζομένων και η επίταξη των υπηρεσιών τους, τέθηκε σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες θα αποσταλούν τα πρώτα φύλλα πορείας προς τους εργαζόμενους.
Οι αντεργατικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί, αποτελούν συνέχεια της απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, αργά το βράδυ της Παρασκευής να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ. 


Η απόφαση του δικαστηρίου που φανερώνει πολιτικές σκοπιμότητες και αποτυπώνει άνωθεν πιέσεις, έστρωσε ουσιαστικά το δρόμο στην κυβέρνηση, για να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών.


Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούτλεψη, σε ανακοίνωση της, που ….αποπνέει λογικές του αποφασίζουμε και διατάζουμε, καθώς και του πρωθυπουργικού δόγματος «νόμος και τάξη» ανέφερε: «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. 


Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους. 


Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».
Οι κυβερνώντες θα κάνουν χρήση του νόμου 3536/2007, ο οποίος πέρα της επίταξης με πρόσχημα την αντιμετώπιση «έκτακτης ανάγκης», προβλέπει ότι όποιος απεργός αρνείται να παραλάβει το φύλλο επίταξης ή αρνείται να εκτελέσει τις «διαταγές» που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση!


Η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση, φέρει τη σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά και είχε αποφασιστεί από τον ίδιο με την σύμφωνη γνώμη και του Ευαγ. Βενιζέλου, από τις αρχές της εβδομάδας. 


Δεν είναι τυχαίο ότι πριν καν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, υπήρξε απόφαση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή, με την οποία το Εθνικό Τυπογραφείο θα λειτουργούσε τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών»(!), με μοναδικό σκοπό να τυπωθούν τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ.


Κυβερνητικές πηγές, διέρρεαν χτες, ότι αν χρειαστεί θα «αποσταλούν αστυνομικές δυνάμεις» στις πύλες των εργοστασίων της ΔΕΗ, προκειμένου να «εξασφαλιστεί» η λειτουργία τους, μετά την προσέλευση των επιστρατευμένων απεργών…


Οι αυταρχικές και αντιδραστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, αποτελούν συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής της, που εκφράστηκε νωρίτερα χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν επί της αρχής, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ».

 Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.