Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Δούλοι δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ.

Mαζί με το κομμάτι της ΔΕΗ που θα δοθεί στον ιδιώτη, θα δοθούν ως προίκα και δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία.

Που είναι το κακό;
 
 

Ότι όσοι από εμάς έχουμε αυτή την ατυχία, γινόμαστε δούλοι του ιδιώτη και δεν θα έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε από αυτόν τον πάροχο και να επιστρέψουμε στη ΔΕΗ. Στερούμαστε δηλαδή του ανθρώπινου δικαιώματος επιλογής. 
Η ίδια δε η ΔΕΗ δεν θα έχει το δικαίωμα για ένα εξάμηνο να κάνει καλύτερη προσφορά για να ξαναπάρει πίσω αρκετούς πελάτες. Καταργείται στην ουσία...
ακόμα και αυτός ο πολυδιαφημισμένος ελεύθερος ανταγωνισμός.
 

Έτσι, αφενός θα πληρώνουμε όποια τιμή μας επιβάλει ο ιδιώτης, αφετέρου θα κατάσχονται αμέσως οι περιουσίες μας για την παραμικρή οφειλή, όπως έγινε και με τα διόδια.

Τα πιο πάνω προκύπτουν από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τελευταία απάντησε ότι όλα τα ανωτέρω είναι αντίθετα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
 

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος επίτροπος για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια οι πελάτες πρέπει να ειδοποιούνται δεόντως σχετικά με οποιαδήποτε πρόθεση τροποποίησης των συμβατικών όρων από τον προμηθευτή και να ενημερώνονται σχετικά με το δικαίωμα λύσης της σύμβασης το οποίο είναι ελεύθεροι να ασκήσουν αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.