Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πεθαίνοντας στη Γάζα…

“Ο τόπος που ζει κανείς δεν μπορεί να καθορίζει και το αν θα συνεχίσει να ζει ή αν θα πεθάνει”…





  στη μαρτυρική Γάζα ο αριθμός των νεκρών, κυρίως αμάχων και παιδιών, από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές αυξάνεται καθημερινά με ρυθμούς που προκαλούν  τρόμο σε κάθε φιλειρηνικό πολίτη .






Για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας και να στρέφουμε το βλέμμα μας μακριά από τις “ενοχλητικές” εικόνες; Για πόσο ακόμα θα αδιαφορούμε για τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στο όνομα των θρησκειών και των εθνών, για λίγα μέτρα γης;

Εβδομήντα χρόνια μετά τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί, το … “θύμα”   συνεχίζει να μετατρέπεται σε “θύτη” ,  για μια στενή λωρίδα γης…

Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίζονται από το μένος των Ισραηλινών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την οικογένεια Al Batsh, η οποία πλήρωσε μέχρι τώρα με 18 νεκρούς, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, την αγριότητα των Ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.







Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός στρατός απαιτεί από τους Παλαιστίνιους που μένουν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως στον καταυλισμό προσφύγων στη Jabalia, να εγκαταλείψει τα σπίτια του και να υποχωρήσει στο εσωτερικό, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια χερσαία επιχείρηση. Υπηρεσίες του ΟΗΕ αναφέρουν πως παρόλο που μέχρι την Κυριακή είχε φύγει το ένα τέταρτο των 70.000 κατοίκων της Bayt Lahiyah, πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Επίσημη δικαιολογία των Ισραηλινών για τις επιδρομές ήταν η απαγωγή και η δολοφονία τριών μικρών Ισραηλινών από Παλαιστίνιους, πραγματική αιτία όμως είναι η διαρκώς αυξανόμενη διάθεση του Ισραήλ να σκληρύνει τη στάση του και να περιορίσει δραματικά τους Παλαιστίνιους, ανακτώντας τα μέρη που έχασε με την ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης….


Εχω την αίσθηση πως εδω πρόκειται για έναν επεκτατικό πόλεμο ενός οργανωμένου στρατού εναντίον αμάχων και προσφύγων…
Δεν είναι ένα θέμα μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών, ούτε αποτελεί θέμα θρησκευτικής πίστης, είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρο τον κόσμο… Είναι μια κρίση του ίδιου του ανθρώπινου γένους, όπως είναι όλες οι γενοκτονίες στην ανθρώπινη ιστορία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.