Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνταρακτική είναι η ανακοίνωση του εργατικού κέντρου Λαυρίου για τα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο προσφύγων της πόλης:
 
"Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης συμπεριφοράς της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε πρόσφυγες. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο, οι πρόσφυγες υποσιτίζονται εξαιτίας της μη πληρωμής των προμηθευτών, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν τρόφιμα όπως το κρέας και το ψωμί. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που με την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ,  χρησιμοποιεί εκατομμύρια ευρώ για να φτιάχνει φράχτες, και  στρατόπεδα συγκέντρωσης και την  ίδια ώρα να αφήνει 300 γυναικόπαιδα να υποσιτίζονται.   
Απαιτούμε την άμεση έκδοση των κονδυλίων για την χρηματοδότηση του Κέντρου και την άμεση αποπληρωμή των μισθών που οφείλονται στους εργαζόμενους που είναι πάνω από έξι μήνες απλήρωτοι.
 
Επίσης άλυτο παραμένει το σοβαρό πρόβλημα με το κτίριο το οποίο είναι επικίνδυνο και κάνεις δεν εγγυάται την στατικότητά του. Η κυβέρνηση για να αποβάλει τις ευθύνες από πάνω της έχει κάνει μήνυση κατά των προσφύγων, γιατί δεν εγκαταλείπουν το κτίριο και να πάνε σε κοντέινερ. 
 
Οι πρόσφυγες  ζητούν από την  κυβέρνηση να τους δώσει κάποιες γραπτές εγγυήσεις για τον χρόνο παραμονής στα κοντέινερ.

 Οι φόβοι τους είναι δικαιολογημένοι μιας και το κτίριο έχει μπει στο μάτι μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να το καρπωθούν. 

Για τον πρόσφυγα τελικά ο δρόμος της επιβίωσης είναι μακρύς, αν καταφέρει να μην πνιγεί στο Αιγαίο, κινδυνεύει να τον πλακώσει το κτίριο".
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.