Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μα, πωλείται η Μοδιάνο;

Φωτογραφίες: Κ. Τσακαλίδης @SOOC


H αγορά Μοδιάνο, ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης, πωλείται. Και κατά μία εκδοχή, ίσως είναι το μοναδικό μνημείο που βρίσκεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Διότι πέρα από τους τυπικούς χαρακτηρισμούς, η αγορά Μοδιάνο είναι ένα μνημείο, συνδεδεμένο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σήμερα μουσική διαμαρτυρία κατά της πώλησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η απόφαση για πώληση της στοάς «βρίσκεται σε προκλητική αναντιστοιχία με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη στήριξη του ιστορικού κέντρου που περιλαμβάνονται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης».


 Δεν είναι δυνατόν, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να υποστηρίζεται η αναβίωση των ιστορικών προβλητών του λιμανιού και την ίδια στιγμή να πουλάς το μνημείο της κεντρικής της αγοράς.
Τοπικοί φορείς όπως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Ιστορικό Κέντρο έχουν δείξει ενδιαφέρον με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία. 




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.