Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Αγνοείται ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο που έπλεε ανοιχτά της ΓκάναςΕλληνόκτητο πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας και 24μελές πλήρωμα, έχει χάσει από την Πέμπτη 05/06 την επικοινωνία του με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Fairdeal Group SA, ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά των ακτών της Γκάνας, φορτωμένο με μαζούτ.

Ο καπετάνιος του πλοίου και ο πρώτος μηχανικός είναι Έλληνες, ενώ πάνω σε αυτό επιβαίνουν επίσης τέσσερις υπήκοοι από τη Σρι Λάνκα, ένας από τη Γκάνα και 17 Φιλιππινέζοι.

Πληροφορίες από τις αρχές της Γκάνας, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για εκδήλωση πειρατείας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.Οι αρχές της Γκάνας, πάντως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας Ερίκ Αγκρέ-Κουασί, στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πιστεύουν ότι το πλοίο έχει κατευθυνθεί προς το Τόγκο. 

«Το πλοίο δεν είναι πλέον στα ύδατά μας, έφυγε και υποψιαζόμαστε πως κατευθύνθηκε προς το Τόγκο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας αναμένει επιβεβαίωση εκ μέρους των αρχών του Τόγκο.


Εκπρόσωπος της Fairdeal Group SA, που είναι σε διαρκή επικοινωνία με το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή των τοπικών αρχών για τον εντοπισμό του πλοίου και πως η τελευταία επαφή με τον καπετάνιο, έγινε στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 04/06, όταν αυτό έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνα.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.