Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Με γυαλιά Σαμαρά

Του Θανάση Καρτερού



 Βγαίνουμε από την κρίση, διορθώνονται οι αδικίες, αφήνουμε πίσω τα παλιά, έρχονται επενδύσεις, ήρθε η ανταγωνιστικότητα, μειώνεται αργά, αλλά σταθερά η ανεργία. Πλήθος από ειδήσεις υπάρχουν στην τελευταία συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά.


 
 Ειδήσεις, μάλιστα! Πράγματα που δεν τα ξέρουμε, αλλά υπάρχουν κάπου εκεί έξω. Και μια και υπάρχουν, αφού τα βλέπει και τα περιγράφει ο πρωθυπουργός, το μόνο που απομένει είναι να τα δούμε κι εμείς. Πώς όμως;
Με γυαλιά Σαμαρά - έτσι.
Και είναι να απορεί κανείς γιατί η κυβέρνηση περιορίζεται μόνο σε αισιόδοξες συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της σωτηρίας μας και δεν αναλαμβάνουν όλοι μαζί -τραπεζίτες, διαπλεκόμενοι, κυβερνώντες και τρόικα- ένα διεθνώς πρωτότυπο εγχείρημα: 


Να μοιράσουν μερικά εκατομμύρια ζευγάρια τέτοια γυαλιά σε όλους μας. Έτσι που να μπορούμε κι εμείς να βλέπουμε τα ίδια πράγματα που βλέπουν ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, ο Σάλας και οι άλλοι πρωτεργάτες της νέας Ελλάδας που αναδύεται από την παλιά.
Θα ήταν ευχής έργο κάτι τέτοιο.
Τι νόημα έχει να βλέπει ο συνταξιούχος μόνο το μίζερο θέαμα μιας σύνταξης που δεν φτάνει για να ζήσει; Ο άνεργος μόνο το μίζερο θέαμα των παιδιών του που πεινάνε; Ο νέος μόνο το μίζερο θέαμα από κλειστές πόρτες; Ο άρρωστος μόνο το μίζερο θέαμα των νοσοκομείων χωρίς γάζες; 


Ο μικρομεσαίος μόνο το μίζερο θέαμα μιας ατέλειωτης παράταξης από λουκέτα; Κανένα νόημα, εκτός ίσως από το νόημα του αριστερού λαϊκισμού, που ακριβώς σ' αυτή την οπτική μιζέρια βασίζεται - το είπε κι αυτό ο Σαμαράς.
Ενώ αν δουν όλοι μαζί την επελαύνουσα ανταγωνιστικότητα, την προελαύνουσα πρόοδο, την ελαύνουσα ανάπτυξη, όλα θα είναι ασφαλώς καλύτερα. Διότι και το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί. 



Και το πολιτικό κλίμα θα πάψει να είναι στραβό και εκτεθειμένο στα γαϊδούρια. Αλλά και με τον Τσίπρα θα ξεμπερδέψουμε μια και καλή, μια και, σύμφωνα με τον Σαμαρά, αν δούμε σωστά την πραγματικότητα, τότε και η πραγματικότητα αλλάζει, αλλά και ο λαϊκισμός εξαφανίζεται. Πουφ, και πάει στο καλό. 


Ό,τι και να πείτε, έχουμε τον κατάλληλο πρωθυπουργό την κατάλληλη εποχή. Έβαλε σε όλους τους προηγούμενους τα γυαλιά. Το μόνο που μένει είναι να τα βάλει και σε μας και να ζήσουμε όλοι καλά, κι αυτός καλύτερα...


 

Από την ΑΥΓΗ 




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.