Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ!



Από το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» λάβαμε την εξής ανακοίνωση:

 


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»


Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλουμε την ψήφιση του Πολυνοσχεδίου-σκούπα την Κυριακή, 30 Μάρτη, όπου μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς του ΕΣΥ.


Οι συνάδελφοί μας Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου. 


Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.


Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;


Είναι φανερό, ότι ο Υπουργός «Υγείας» και  η Κυβέρνησή του, όπως και η Τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των ργαζομένων και των ασθενών.


Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Όλοι μαζί, να παλέψουμε για το δικαίωμά μας σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.


Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε Συγκέντρωση στην (κάτω) πύλη του Νοσοκομείου, την Τρίτη, 8/04, 9πμ.
Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του Ασκληπιείου, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που δημιουργεί η διαθεσιμότητα των οδηγών μας, έχει ζητήσει ήδη από το ΕΚΕΠΥ αναστολή της εισαγωγής χρόνιων ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.