Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Με κολοσσιαία επιχείρηση αεράμυνας απάντησε η Ρωσία στα αμερικανικά F-15



Με μια κολοσσιαία επιχείρηση μεταφοράς δεκάδων αντιαεροπορικών συστημάτων όλων των κατηγοριών (μεγάλου, μεσαίου, μικρού, και πολύ μικρού βεληνεκούς) απαντά η Ρωσία στην ανάπτυξη των αμερικανικών F-15 στην Πολωνία.
 
Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 30 τρένα των 50 βαγονιών-πλατφορμών το καθένα για να μεταφέρουν τα α/α από την Δυτική Περιφέρεια στο πεδίο βολής στο KapustinYar που βρίσκεται μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας.
 
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου συνταγματάρχης Oleg Kochetkov . «Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις της  Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ( WEST) ξεκίνησαν σήμερα  ασκήσεις αεράμυνας στην περιοχή του  KapustinYar , κοντά στο Αστραχάν»
 
 
Στο πλαίσιο της άσκησης , για πρώτη φορά σε μια περιοχή  συγκεντρώνεται ένας τέτοιος  τεράστιος όγκος αντιαεροπορικών συστημάτων τελευταίας γενιάς  αυτών των δυνάμεων , συμπεριλαμβανομένων των μονάδων του  Βορείου Στόλου .
 
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη σε κλίμακα  άσκηση αεράμυνας των δυνάμεων της  Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας » ,  είπε ο ίδιος  . 
 
Σύμφωνα με τον Kochetkov , στην άσκηση συμμετέχουν περίπου 3.500 στρατιώτες από  όλες τις  περιοχές αεράμυνας της δυτικής περιφέρειας  και πάνω από χίλια οπλικά συστήματα και ειδικός  εξοπλισμός . 
 
Για τη μεταφορά των δυνάμεων αυτών καθώς και των μέσων  από τις διάφορες περιοχές της χώρας συμμετείχαν 30 στρατιωτικά τρένα ,ανέφερε το πρακτορείο ITAR -TASS .
 
« Κατά τη διάρκεια της άσκησης προσομοιώνεται επίθεση από εχθρικές αεροπορικές δυνάμεις με πυραύλους με σκοπό την καταστροφή των υποδομών ζωτικής σημασίας της δυτικής περιφέρειας , σκοπός των ρωσικών δυνάμεων η απόκρουση και εξουδετέρωση των δυνάμεων αυτών»,  δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου . 
 
 
Ο συνταγματάρχης OlegKochetkov πρόσθεσε ότι η άσκηση θα περιλαμβάνει  αντιαεροπορικά συστήματα S - 300 , " Buk M1 " , " «Оса " , " Strela - 10 " αντιαεροπορικά συστήματα " Tunguska " , καθώς και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα " Igla " .
 
 
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu ανέφερε ότι η αιφνιδιαστική «επιχειρησιακή  άσκηση αεράμυνας»  της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας , δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία κάτι που δεν γίνεται πιστευτό.
 
 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.