Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Φλας μπακ!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίσως  έτσι μας δίνει την ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια λάθη, να αλλάξουμε έστω την τελευταία στιγμή τις συνθήκες.

   

 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δύστυχης ιστορίας, εμείς ακολουθούμε την ίδια πορεία, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, κάποιοι δεν αναγνωρίζουν καν τις ομοιότητες.
Περνούν τα χρόνια βλέπετε και η λήθη, το μικρό αδελφάκι της, μας κλείνει πονηρά το μάτι και μας οδηγεί στην πεπατημένη. Συνθήκες μεταπολεμικές στην Ελλάδα, που οι παλιότεροι λησμονούν και οι νεώτεροι αγνοούν.
Συνθήκες ενός καλά οργανωμένου παρακράτους με σαφείς εντολές βίας και καταστολής, ασφαλίτικες μέθοδοι εκφοβισμού και αποσυντονισμού.
Αμέσως μετά τον πόλεμο, με την αριστερά εδραιωμένη στην συνείδηση του λαού, ως κόμμα πατριωτικό και αντιστασιακό, έπρεπε να βρεθεί  ο τρόπος για να διαλυθεί, έπρεπε να εξαφανιστεί και να μειωθεί ο ρόλος της στην αντίσταση και  απελευθέρωση, διότι αυτό επιθυμούσαν οι Αγγλοαμερικάνοι φίλοι μας.(Οι φίλοι της Ελλάδας είναι διαχρονικοί, σταθερές αξίες για τις κυβερνήσεις!!)
Το σχέδιο καλά οργανωμένο, εκτελέστηκε με απόλυτη ακρίβεια, το παρακράτος λειτούργησε, οι επιθέσεις, οι τραμπουκισμοί, η ενεξέλεγκτη βία, οι εκτελέσεις, η εισβολή στα σπίτια και ο δρόμος προς την εξορία,ήταν τα όπλα τους.

 
Οι δικαστικοί, πλήρως εναρμονισμένοι με το σύστημα, οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Μπελογιάννη και τον Πλουμπίδη, ενώ στέλνουν χιλιάδες εξορία. Το ίδιο παρακράτος δολοφονεί τον Λαμπράκη, και αιματοκυλά κάθε πορεία και προσπάθεια αντίδρασης, στενά συνεργαζόμενο με τις αστυνομικές δυνάμεις.

 
Βία και καταστολή, η παλιά καλή συνταγή εφαρμόζεται και σήμερα. ΜΑΤ εναντίον γυναικών, ΜΑΤ εναντίον παιδιών, ΜΑΤ εναντίων συνταξιούχων και μετά οι ήρωες ξεκουράζονται και επιβραβεύονται.

 

  Δουλεύουν πάντα ομαδικά, πέντε-έξι εναντίον ενός, θέλει πολλά χέρια να δείρουν μια γυναίκα ή έναν παππού, αυτός είναι ο ορισμός του ήρωα ΜΑΤατζή!!! και ώς ήρωας θέλει την επιβράβευση του, τσάμπα θα μάχονται τα παλληκάρια!!
Μπάτσοι σκοτώνουν δεκαπεντάχρονο, τραμπούκοι δολοφονούν νεαρό αριστερό, παρακρατικοί εκτελούν τρεις, τρομοκράτες αναλαμβάνουν δράση.

 

  Κουκουλοφόροι κάνουν ντου στα Εξάρχεια, μπάτσοι  ελέγχουν πολίτες και  τους οδηγούν για εξακρίβωση, απαγορεύονται πορείες και διαδηλώσεις, το Σύνταγμα φυλάσσεται με κάγκελα και μπάτσους, η ζωή στην Ελλάδα του 2014, ένα φλάς μπακ στην μεταπολεμική Ελλάδα, η μόνη διαφορά είναι ,πως ακόμα δεν άνοιξαν τα στρατόπεδα στα νησιά, να ...αναμορφώσουν τους αντιφρονούντες.

 
Αλλά πάλι, ας μην βιαζόμαστε, με μπουμπούκους κομμουνιστοφάγους στην δημοκρατική μας κυβέρνηση, όλα γίνονται!!

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.