Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ιδού η λύση στο πρόβλημα…


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Εύρηκα!!! Ναι είναι αλήθεια! Βρέθηκε η λύση για την Ελλάδα και όλα τα προβλήματα του λαού μας.  Συνεχείς εκλογές… Ναι, ναι , ναι…  Τι θαύματα δεν έχουμε δει αυτές τις ημέρες; Πρώτα από όλα πλεονάσματα, που αυτά δεν είναι απλά πρωτογενή πλεονάσματα… Είναι χρήματα να φάνε και οι κότες!  
Βέβαια η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στο ακριβές ποσό, το οποίο και δεν έχει επικυρωθεί από τα αφεντικά της στην ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.  

Όπως δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση οι δηλώσεις της κας Μέρκελ, του κυρίου Όλι Ρεν που βλέπουν η λύση στο πρόβλημα μας να συζητείται μετά τις ευρωεκλογές αλλά και αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση.  
Και φυσικά και οι δύο αξιωματούχοι δεν παραλείπουν να βάζουν πάγο στις διάφορες δηλώσεις της κυβέρνησης ως προς το μοίρασμα των κερδών του success story!!!!  
Σιγά μην έδινε η κα Μέρκελ τόσο απροκάλυπτα στήριξη στον κ. Σαμαρά όταν γνωρίζει η ίδια πολύ καλά ποια είναι η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας.  Βλέπετε η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν διαβάζει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν τα κόμματα και οι ολιγάρχες των ΜΜΕ και «προβλέπουν» για τις επερχόμενες εκλογές, μάχη στήθος με στήθος, της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.  
Διαβάζει κάποιες άλλες που παραγγέλνει η ίδια η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα ή και  άλλες πρεσβείες δυτικών κρατών….  

Αλλά η κυβέρνηση «μας» δεν πτοείται από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες… Δόξα τω Θεώ δηλαδή γιατί αλλιώς θα χανόταν αυτή η ατμόσφαιρας ευδαιμονίας που διακατέχει τους κυβερνώντες… Και τι θα κάναμε…  Και γράφοντας δόξα τω Θεώ τι μας ήρθε στο μυαλό;  Η εικόνα του πιστού χριστιανού πρωθυπουργού μας… Για τι τον περάσαμε;  Για τον άθεο Τσίπρα;  
Τελικά φαίνεται παρ’ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει, στο DNA μας υπάρχει ακόμη το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών!!!!  Με κάποια παραλλαγή βεβαίως.  Δεν το λένε έτσι «χοντρά» τώρα για να αποφύγουν και τους συνειρμούς… 


 Εδώ έχουμε να κάνουμε με την Νέα Δημοκρατία που είναι πιο sic ως κόμμα… Δεν είναι και η Χρυσή Αυγή… Τελείως μπρουτάλ κόμμα βρε παιδί μου. 
 Για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε κάντε απλά μια σύγκριση του «σολαριουμ-καμμένου» υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με την ΝΔ κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου με τον «μάτσο μαν» υποψήφιο της Χρυσής Αυγής κ. Η. Κασιδιάρη….  

Τώρα αυτοί που μας κυβερνούν, με τα όσα δεινά έχουν φέρει στον λαό μπορούν α θεωρούνται Έλληνες; Αυτοί ουσιαστικά έχουν προκαλέσει την γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού… Άραγε μπορούν να λογίζονται και ως χριστιανοί;  Όταν έχουν επιβάλει την πείνα, την δυστυχία, τον εξευτελισμό σε ένα λαό ολόκληρο…
  Όταν έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία…  Και μάλλον ως κακόγουστο «χριστιανικό» αστείο μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή είδηση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει φέτος να επαναφέρει το Δώρο Πάσχα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου τομέα.  Είναι η τελευταία έκδοση του πως θα μοιραστεί το πλεόνασμα!!!!  

Δυστυχώς για όλους τους υποκριτές, τους φαρισαίους, ο Χριστιανισμός είναι πράξη δεν είναι θεωρία.  Και αν πιστεύεις στον Θεό, το τάμα σου δεν το κάνεις παρουσία των τηλεοπτικών δικτύων…  Πηγαίνεις μόνος σου, άντε με την ασφάλεια σου μια που είσαι και πρωθυπουργός, προσκυνάς, κάνεις ότι πρέπει να κάνεις για να βρεις την εσωτερική ηρεμία, την γαλήνη.  
Πολύ περισσότερο δε, δεν πας στο Άγιο Όρος για μοιράσεις χρήματα και υποσχέσεις στις μονές, τονίζοντας τις δύσκολες ημέρες που περνάμε…  


Όλα  θυμίζουν τα παπικά συγχωροχάρτια.  Το ιντουλγκέντσια (ή συγχωροχάρτι) ήταν ένα έγγραφο το οποίο βεβαίωνε άφεση αμαρτιών και το οποίο χορηγούνταν έναντι χρημάτων, υποσχέσεων ή άλλων παραχωρήσεων, από κάποια εκκλησιαστική αρχή…   
Δυστυχώς ο κατήφορος του κυρίου Σαμαρά δεν έχει όρια.  Όπως και των υπολοίπων άλλωστε… Για αυτό και γράφουμε με κάθε ευκαιρία ότι αυτό που τους καίει είναι μόνον η πολιτική τους επιβίωση… Τίποτα άλλο.  
Γιατί διαφορετικά ως οι καλοί χριστιανοί που θέλουν να παρουσιάζονται θα έβαζαν οι ίδιοι ένα τέλος στον κατήφορο τους.  Πολύ δε περισσότερο στον κατήφορο και στην δυστυχία του λαού που κυβερνούν.  Στα δεινά των συμπατριωτών τους που οι ίδιοι τα προκάλεσαν….  
Οι καλοί χριστιανοί, δεν αυξάνουν τους φόρους πχ στα ακίνητα κατά 700%, δεν αυξάνουν τα διόδια στις ανύπαρκτες εθνικές οδούς κατά 60%, δεν διαλύουν την υγεία, δεν καταστρέφουν με την άφρονα πολιτική τους επιχειρήσεις κολοσσούς όπως η Χαλυβουργική, δεν διαλύουν οικογένειες, δεν στέλνουν στην ανεργία σχεδόν το 30% του πληθυσμού της χώρας τους…  Τόσο απλά είναι τα πράγματα…  

Ο κύριος Σαμαράς μας θύμισε αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Γιάννης Καλαμίτσης ότι πιο Χριστιανοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές (τώρα και πολιτικούς) δεν υπάρχουν… Μόλις βάλουν γκολ κάνουν τον σταυρό τους, κοιτάνε προς τον ουρανό, δοξάζουν τον Θεό, φιλάνε τα κομποσκοίνια που φορούν… 
Αλλά έτσι και χάσουν το γκολ… Αφήστε καλύτερα…  Τα «καντήλια» πέφτουν σύννεφο!!!!   


Και κλείνουμε με κάτι που έλεγε ο γέροντας Παΐσιος.   


 Οι χριστιανοί δεν πρέπει να ρίχνουν κατάρες… Αλλά από την άλλη πλευρά η κατάρα των αδικημένων είναι από τα χειρότερα πράγματα στην ζωή…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα δημοσιεύματα δεν αποτελούν θέση η άποψη δική μας αλλά Πολιτών και Bloggers. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών.
Παρακαλούμε όταν υποβάλετε σχόλιο, να μην χρησιμοποιείτε υβριστικούς χαρακτηρισμούς
και να αποφεύγετε τα greeklish.